11 ianuarie, 12:41
964
4

O moldoveancă din Franţa vrea să călătorească în jurul lumii pe timp de pandemie

11 ianuarie, 12:41
964
4

O basarabeancă stabilită în Franţa, care a călătorit deja în jurul lumii, vrea să-şi mai repete o dată isprava pe timp de pandemie.

O moldoveancă din Franţa vrea să călătorească în jurul lumii pe timp de pandemieFoto: captură video

A început să călătorească acum doi ani, iar de atunci a vizitat zeci de ţări de pe toate continentele, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Natalia Ciobanu are 40 de ani şi este originară din Edineţ. La doar 19 ani a plecat în Franţa şi s-a stabilit acolo. Este logoped într-un spital din regiunea pariziană. E pasionată de golf, gastronomie, dar cel mai mult de călătorii. Curiozitatea de a cunoaşte noi civilizaţii şi splendoarea naturii diferitor ţări au făcut-o să se aventureze într-o asemenea escapadă. Aventura sa a început în iarna anului 2019.

„Pe 6 ianuarie 2019 urcam în avionul spre Buenos Aires, în Argentina. Doar în 14 luni am reuşit să văd aproximativ 60 de ţări, pe toate continentele”, a spus Natalia Ciobanu.

A rămas impresionată de ceea ce a descoperit în multe ţări, în care şi-ar dori să revină.

„M-aş întoarce în Japonia pentru că este o civilizaţie futuristă cu o primăvară deosebită, aceşti cireşari frumoși în toată Japonia, sau m-aş întoarce în Canada pentru toamna aurie. În Coreea de Sud pentru culinăria cu atâta savoare şi delicii sau chiar în Noua Caledonie pentru peisaje şi plaje frumoase”, a spus Natalia Ciobanu.

Natalia spune că a avut parte de aventuri deosebite. Cea mai mare provocare din viaţa ei a fost experienţa trăită pe masivul Kilimanjaro, cel mai înalt munte din Africa.

„Cea mai recentă este expediţia pe Kilimanjaro, provocarea era să găsesc la un preţ convenabil, să mă încadrez în bugetul meu şi să ajung cât mai rapid pe munte. Astfel, am reuşit să negociez cu preţul de o mie de euro, am mers însoţită doar de un ghid, eu mi-am purtat singură sacul, rucsacul şi am reuşit să urc şi să mă cobor chiar în 3 zile şi jumate. Experienţa este una unică pentru că acolo mi-am simţit sufletul, acel suflet care vroia să iasă din vârful capului din lipsa de oxigen, acolo sus, din lipsa cred că şi de experienţă ca alpinist, nu am fost deloc pregătită pentru aşa experienţă, nu am fost niciodată la o înălţime atât de mare şi iată că mi-a reuşit”,a spus Natalia Ciobanu.

Vrea să facă un al doilea înconjur al lumii, dar de această dată, pe timp de pandemie.

„Cel de-al doilea ocol al lumii mă face să fiu cât mai conştientă. Conştientă de alegerea mea de a face înconjurul lumii, conştientă de ceea ce poate să mă aştepte: aventuri, surprize sau primejdii. Ştiu că această călătorie în jurul lumii deja m-a schimbat. Sunt conştientă că îmi va fi foarte greu. Pentru mine această călătorie este o lecţie de viaţă”,a spus Natalia Ciobanu.

Natalia este convinsă că viitorul îi pregăteşte încă multe aventuri şi se simte pregătită pentru noi provocări.

„Vreau să ajung pe tărâmurile cele mai îndepărtate, de exemplu în eceania sau pe insulele din Oceanul Atlantic sau chiar iarăşi în Africa, dar de data aceasta nu în Africa anglofonă, ci în cea francofonă. Aş vrea să mai urc pe munţii înalţi, aş vrea să înot cu delfinii, aş vrea să ajung în Antarctica, chiar la capătul pământului. Şi pe voi vă îndemn chair poate să vă alăturaţi, poate eu să fiu ghidul dvs, aşa că haideţi să vedem ce surprize, ce aventuri îmi rezervă acest an nou şi această călătorie în jurul lumii”, a spus Natalia Ciobanu.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter