main logo
15186

O moldoveancă, decedată în Italia: A venit pentru o viață mai bună

O femeie originară din R. Moldova a decedat în Italia, la vârsta de doar 41 de ani. Acolo a lucrat în calitate de îngrijitoare și menajeră.

O moldoveancă, decedată în Italia: A venit pentru o viață mai bună

Femeia a luptat împotriva unei boli timp de doi ani și jumătate, cu dorința de a trăi, însă boala a fost mai puternică, scrie presa italiană, transmite Știri.md.

Veronica Vutcariova locuia de câțiva ani în Cadelbosco Sopra, unde în 2014 se alăturase surorii sale Elena, care se afla acolo de aproximativ 15 ani.

„Mi se alăturase în Italia – mărturisește Elena – pentru a căuta o viață mai bună pentru ea și pentru fiica ei, de aproape 17 ani. Lucrase ca îngrijitoare, ca asistentă domestică pentru unele familii din Cadelbosco Sopra, regăsindu-se în largul său în această nouă realitate din Reggio. Apoi descoperirea bolii, tratamentele constante, continuând să lucreze mereu. A făcut-o până în octombrie, când atunci oboseala a început să se facă simțită clar”, povestește sora femeii.

Veronica a decedat duminică la Santa Maria Nuova din Reggio, unde a fost internată în spital. A fost înmormântată ieri, 10 ianuarie.

Femeia învățase în R. Moldova, obținând o diplomă în design vestimentar și economie.

Era pasionată de desen și artă: în timpul liber îi plăcea să creeze modele de rochii pe hârtie, dar era și o pictoriță bună. Era o persoană foarte plăcută de toată lumea, dând dovadă de mare angajament la muncă, cu forță și tenacitate. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării