main logo
2878

O moldoveancă a pregătit Cuşma lui Guguţă cu un renumit bucătar italian

Renumitul desert tradiţional "Cuşma lui Guguţă" a făcut înconjorul lumii. Şi asta datoritei unei moldovence, stabilită de mai bine de 15 ani în Italia.

O moldoveancă a pregătit Cuşma lui Guguţă cu un renumit bucătar italianFoto: publika.md

Femeia, împreună cu unul dintre cei mai renumiţi bucătari de pe mapamond, Massimo Bottura, au preparat online prăjitura copilăriei noastre, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Desertul a fost adaptat în stil italian, iar procesul de pregătire a fost urmărit de peste 100 de mii de oameni.

Desertul "Cuşma lui Guguţă'' a devenit popular în lume datorită Doinei Paulesco, o tânără din Chişinău, care la vârsta de 12 ani a plecat cu familia în Italia.

Acesta povesteşte că după ce a învăţat meseria de bucătar, a ajuns să lucreze la unul dintre cele mai prestigioase restaurante.

"Mi-am pus toate economiile deoparte şi am ales o şcoală internaţională de bucătari din Parma, care este foarte renumită. Această şcoală m-a trimis să fac stagiul de practică câteva luni la restaurant. Şi după cinci luni am rămas în echipă. Aşa s-a realizat marele meu vis", a spus Doina Paulesco, bucătar.

Timp de patru ani, moldoveanca lucrează ca bucătar la un restaurant din Modena, inclus în top 5 la The World's 50 Best Restaurants Awards în 2010.

"Să lucrez lângă Massimo Bottura, cel mai bun bucătar din toată lumea, este un vis. Asta înseamnă că lucrezi în fiecare zi cu multă energie pozitivă", a declarat Doina Paulesco.

Doina povesteşte cum "Cuşma lui Guguţă" a ajuns desertul principal în seara de Revelion: "După lockdown în Italia eram cu toţi demoralizaţi. 

Atunci, Massimo ne-a spus să ne gândim la meniul de Revelion. Suntem aproape 20 de bucătari în echipa lui.

El ne-a cerut ca fiecare să aducă câte o bucăţică din amintiri din copilărie. Mi-a venit deodată în cap ''Cuşma lui Guguţă''. Îmi aminteşte de sărbători, atunci când mama îl gătea"

Moldoveanca susţine că desertul tradiţional a fost adaptat după produsele din Italia.

"Desertul ''Cuşma lui Guguţă'' l-am făcut pornind de la reţeta tradiţională. Clătite, smântâtă, vişine şi ciocolată. Ne-am imaginat o cuşmuliţă întoarsă şi am pus ciocolata care s-a transformat în creme brulee, smântână şi vanilie. M-am jucat mult cu consistenţa la vişine", a spus Doina Paulesco.

Moldoveanca susţine că nu se va opri aici, iar scopul ei este de a promova atât bucătăria tradiţională, cât şi tradiţia ţării de unde a plecat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării