main logo
1469

O meşteriţă din Ciulucani croşetează şi împleteşte cu o singură mână

S-a născut cu o singură mână, însă aceasta nu a împiedicat-o niciodată să muncească şi să-şi urmeze visul.

O meşteriţă din Ciulucani croşetează şi împleteşte cu o singură mână

Vorbim despre Natalia Boghiu din satul Ciulucani, raionul Teleneşti, care la vârsta de 37 de ani se bucură de o familie fericită în care cresc patru fete, de un post de lucru la biblioteca din sat şi de un hobby care îi aduce satisfacţie şi bani, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

Chiar dacă pare incredibil, Natalia Boghiu este pasionată de croşetat şi împletit, iar povestea sa de viaţă are un parcurs nespus de trist, de frumos şi de puternic.

Natalia Boghiu s-a născut cu o malformaţie congenitală, iar mâna dreaptă nu i s-a dezvoltat normal. De când era copil a învăţat să se descurce ca şi cum ar avea două mâini întregi.

„Am fost de mică optimistă, iar tot ce vedeam încercam, să pot şi eu. Niciodată nu am spus că nu am să pot. Toată vremea ziceam că eu pot, am să fac şi uite aşa m-am motivat.

Tot ce mi-am pus în plan mi-a reuşit. Un singur lucru nu am putut să fac – podişorul, dar în rest - totul”, povesteşte meşteriţa Natalia Boghiu.

Femeia spune că a îndrăgit croşetatul încă de pe băncile şcolii, iar alături de alte munci casnice a învăţat să facă totul la cel mai înalt nivel.

„Croşetatul îl împletesc pe genunchi, dar în rest, cu lucrurile casnice pe care le fac, ce ţine de legume şi fructe, le pun pe mână şi le curăţ. Apa la fântână tot o scot cu două mâini.

De săpat tot pot, de prăşit - tot. Mai pe scurt, pot tot ce poate o doamnă cu două mâini”, spune Natalia Boghiu.

Meşteriţa afirmă că nu s-a confruntat niciodată cu prejudecăţi. Acum, în colecţiile croşetate ale Nataliei pot fi găsite piese vestimentare, dar şi elemente decorative.

Deşi este o muncă titanică, femeia îşi vinde articolele la un preţ accesibil pentru iubitorii de lucruri handmade.

Natalia Boghiu mai spune că atunci când cineva cumpără ceva confecţionat manual, achiziţionează mai mult decât un obiect, deoarece la fiecare detaliu este depusă muncă, dragoste şi energie pozitivă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării