main logo
548

O maşină specială pentru transportarea sângelui a fost donată Institutului Oncologic

Un automobil electric echipat cu frigidere speciale pentru transportarea sângelui în valoare de peste 30.000 de euro a fost donat astăzi Institutului Oncologic din Republica Moldova, de către Compania germană de retail "Kaufland".

O maşină pentru transportarea sângelui Institutului OncologicMaşină pentru transportarea sângelui donată Institutului Oncologic

La evenimentul de transmitere a donaţiei au participat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, directorul IMSP Institutul Oncologic, Larisa Catrinici, și conducerea Kaufland Moldova, comunică Moldpres

Potrivit şefului de la sănătate, maşina care este echipată conform standardelor europene va micşora termenii de deplasare şi era o necesitate pentru Institutul Oncologic unde zilnic se fac transfuzii.

Larisa Catrinici, directorul IMSP Institutul Oncologic a spus că noul automobil va înlocui vechiul mijloc de transport sovietic care era suprasolicitat. Ea a adăugat că în instituţie se tratează zilnic pacienţi pentru care transfuziile sunt vitale, iar noua autosanitară va permite aprovizionarea rapidă cu sânge şi componentele necesare.

Compania germană de retail "Kaufland" a deschis deja un oficiu la Chișinău și lucrează la identificarea terenurilor pentru construcția magazinelor și a producătorilor locali care ar putea livra produse la magazinele "Kaufland" din Republica Moldova și România. 

Anterior, reprezentanţii companiei germane au declarat că până la finele anului 2020 planifică să deschidă şase magazine în Chișinău, valoarea investiției ridicându-se la 60 de milioane de euro. "Kaufland" este una dintre cele mai mari companii germane de retail din Europa, face parte din concernul german Schwarz-Gruppe și are peste 1.000 de magazine în mai multe țări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării