main logo
3249

O mamă şi-a găsit fiica moartă în casă. Cauza tragediei din Cahul

O mamă şi-a descoperit fiica moartă în propria casă. Tragedia s-a întâmplat în dimineaţa zilei de azi, 5 noiembrie, în satul Crihana Veche din raionul Cahul.

O mamă şi-a găsit fiica moartă în casă. Cauza tragediei din Cahul

Ofițerul de presă al IP Cahul, Cristina Ciobanu, a declarat pentru Ştiri.md că solicitarea a parvenit aproximativ la ora 07:00.

„O mamă de 37 de ani ne-a comunicat că şi-a depistat la domiciliu fiica în vârsta de 16 ani, fără suflare. Grupa operativă şi medicul legist au constatat la faţa locului că nu există semne de moarte violentă. Conform primelor cercetări în locuința unde a fost depistată fata, a fost găsit jăratic în sobă, iar în încăpere se simțea miros de fum. Cauza preliminară fiind intoxicaţia cu dioxid de carbon din propria casă a familiei”, a comunicat ofiţerul de presă al IP Cahul.

De menţionat că familia avea un trai decent. Ambii părinţi lucrau. Aceştia mai au 2 copii.

Circumstanțele și cauza exactă a decesului  persoanei urmează să fie elucidate în urma expertizei medico – legale. 

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndmenă oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții și să verifice starea instalațiilor de încălzire a încăperilor înainte de utilizarea acestora, pentru a preveni cazurile de intoxicație cu produsele arderii. 

Potrivit IGSU în sezonul rece trecut au fost înregistrate 41 cazuri de intoxicație cu CO în care și-au pierdut viața 18 persoane, inclusiv 4 minori.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării