main logo
4991

O mamă din Moldova, pedepsită după ce a colectat bani pentru cadoul dirigintelui

O femeie din Moldova și-a primit sentința, după ce a colectat bani de la părinți pentru cadoul dirigintelui. Despre acest caz a relatat Ion Pruteanu, șeful direcției Educație Anticorupție a CNA, în cadrul unei întruniri cu reprezentanții Direcției Generale Educație, Tineret și Sport din mun. Chișinău.

O mamă a fost pedepsită după ce a strâns bani pentru cadoul dirigintelui

”Este deja prima hotărâre judecătorească privind aplicarea art. 315 alin.(2) Cod contravențional, prin care instanța de judecată a aplicat o sancțiune mamei care a instigat și a organizat colectarea nelegitimă de bani de la părinții clasei a II-a prin intermediul aplicației de „viber„, în legătură cu ziua de naștere a dirigintelui, iar din banii colectați a procurat cadoul și a felicitat profesoara cu ziua de naștere, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Pentru că și-a recunoscut vina, instanța i-a aplicat o sancțiune sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității de 20 de ore”, a anunțat Pruteanu.

Mai mult, nici profesoara nu a scăpat de pedeapsă. ”Diriginta a încălcat prevederile Legii Integrității nr.82 din 2017, art. 16. Respectarea regimului juridic al cadourilor, Legii privind evaluarea integrității instituționale nr. 325 din 2013, art. 7 alin. (2) lit. c) – să declare cadourile, deoarece acest cadou oferit a fost unul INADMISIBIL!”, a mai precizat angajatul CNA.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării