main logo
7991

O mamă a înregistrat cum copiii sunt înjurați și bătuți la grădinița 185 din Capitală

O mamă a publicat pe o rețea de socializare o înregistrare audio în care se aud copii plângând și comportamentul agresiv al educatorilor.

O mamă a înregistrat cum copiii sunt înjurați și bătuți la grădinița 185

Mihaela Maidan este mama unei fetițe pe care a înscris-o la grădinița nr. 185 din sectorul Buiucani al capitalei.

Femeia scrie că fetița sa frecventează Grădinița 185, str. Alba-Iulia 202/3,Buiucani Chișinău, grupa „Soarele”.

„Sunt mamica și ca oricare părinte îmi cunosc perfect copilul și îl simt mai bine ca oricine. Copilul meu a început să frecventeze Gradinița nr. 185 din sectorul Buiucani grupa „Soarele” și cu asta se începe coșmarul nostru .... prima săptămâna mai exact primele 3-4 zile copilu meu mergea cu cea mai mare dorință și plăcere la Gradiniță, pentru că asta am învățat-o că acolo e bine ! Că la gradiniță sunt mulți copii și acolo vă Jucați și faceți multe activități interesante . Ei bine ..în ciuda așteptărilor mele și a fetiței mele m-am „TREZIT „că îmi duceam zilnic copilul într-un loc unde copii sunt numiți, jigniți, speriați și chiar loviți, și asta se petrece în zilele noastre ... copilul meu a început să tremure să aibă frică când aude de grădiniță. Întrebarea mea este următoarea UNDE ESTE SIGURANȚA COPILULUI MEU ???? De ce în așa loc unde merg sute de copii nu se fac controale ? ÎN GRIJĂ CUI STÂ COPILUL MEU???? ... Din păcate asemenea abateri se întâmplă tot mai des. Sunt foarte înțelegătoare când autoritățile spun că au lipsa de cadre didactice și personal auxiliar, însă aceasta nu permite nimanui să terorizeze în așa mod copiii la o vârstă atât de fragedă, pentru că anume de aici începe o întegrare în societate a fiecărei persoane. Iar în așa mod, unde ajungem??? Grădiniță 185, str. Alba-Iulia 202/3, Buiucani Chișinău, grupa „Soarele”. Vârsta copiilor 3 ani. Comportamentul față de copii a dădacei (abuz atât fizic cât și verbal zilnic).
1 înregistrare:
-în primele 30 secunde unul din copii repete de 5/6 că are necesitatea să meargă la WC, ca răspuns de la lucrătorul grădiniței primește „du-te dacă vreai, ce vreai de la mine” (reamintesc vârsta copiilor este de 3 ani. Vârsta la care copiii încă nu sunt de sine stătători).
-00:35- 02:00:
voce 1 (lucrător de grădiniță): așa ne-am așezat pe scaunele toți, cască gura unde-i scaunul tău? stai că vin eu la tine, tu de dimineață o cauți... repede pe scăunel, unde-i locul tau? și dacă nu ești cuminte (se aude o lovitură) așa o câștigi azi! Tu deam pe mine mai săturat, tu ești obraznic! Aicea stai! de te miști de aicea o primești! Uite la dânsul cât îi de obraznic?! 
Voce 2 (copil): plânge- unde-i mama?
Voce 1: Gură închisă, că am și eu familie! închide gura! A să vă dau eu vouă alintăturilor!
În continuare auzim iarăși tonalități foarte ridicate adresate copiilor care plâng și suspină de frică.
03:09 Voce 1: și Artiom (se aude lovitura) cuminte trebuie să șadă, și Artiom!
03:29 Voce 1: Iau la Dubina aista... ce s-o întâmplat?
03:50 Voce 1: și te neri dacă pulàul ista s-o suit calare peste dânsu, Bolnavu...
04:15 Voce 1: adu cana la bucătarie mai repede, mai repede debilo ada la mine, că dacă vin la tine te înnec!
05:40 Voce 1: șii cu incaltaminte asta a ta? o lasat numa shnurocul, Capra! de la Ungheni, vina incoashi, vira piciorul!".

Inregistrarea nr 2 : lucratorii gradinitei discuta despre parintii copiilor ce frecventeaza gradinita 185 (discutia are loc fata de copii):
00:24 Voce 1 ( dadaca): niste risuri si cozi de cîine!
00:37 Voce 1 : a sa vreie sa se asheze sa manînce ghini, nu- shezi în mata acolo pe scaun!
01:10 Voce 1: toti neimplinitii, si toti prostii si toti debilii pe aishea, ii fac la subotnic, drept cum o spus Nicu- ca pute din urma ei, dar ea inca mai cauta...
01:35 Voce 1: ee iautite, maninca cîcatul din nas si e îi... nis sa nu o vad sa se apropie, a vre sa manînce ghine nu- shezi acolo...
02:29 Voce 1: sho inflat botu ca nu poate suji sulile shi e vine sa ma comande pe mine aishea, mai ghine tsai educa copilu ista da nu ai imbla cu botu inflat...
Voce 2 ( educatoare) : Sava cu pretentii, dedu cu pretentii, Delia cu pretentii..
Voce 1: care Sava fa?
Voce 2: Gabriel, ashela inalt!
Voce 1: eii niste risuri si cozi de cîini
03:37 un copil incepe a plinge
Voce 1: Mai iti inchid gura! Inchide gura am zis! Daca te mîrnii ai sa zbori cu racheta! Nesimtitilor!
04:30 Voce 1: Iaca animala asta care vine amu, tot asha zice ca Sveta ni bate copii...

Femeia cere ajutorul IGP, UNICEF și Stop Ham Moldova.

Deocamdată nimeni din autorități nu a venit cu o reacție.

Contactați de Știri.md, conducerea Grădiniței 185 a declarat că este primul caz de violență și că educatoarea va fi concediată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării