main logo
1148

O învățătoare din Capitală s-a ales cu titlul de Pedagogul anului 2018

Natalia Bernaz, învăţătoare la Liceul Liviu Rebreanu din Capitală, s-a ales cu titlul de Pedagogul anului 2018. Dascălul şi-a dedicat profesiei peste 18 ani din viaţă.

O învățătoare din Capitală s-a ales cu titlul de Pedagogul anului 2018O învățătoare din Capitală s-a ales cu titlul de Pedagogul anului 2018

Învăţătoarea spune că a îndrăgit această meserie încă de pe băncile şcolii, iar dragostea pentru cop ii a moştenit-o de la tatăl său, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

"Dacă erau situaţii de conflicte între părinte - copil, de fiecare dată tata era cel care venea cu o sugestie, cu un sfat şi de fiecare dată tata ştia cum să aplaneze", a spus învăţătoarea de la la Liceul "Liviu Rebreanu" din Capitală, Natalia Bernaz.

Cheia spre inimile copiilor este să-i înţelegi şi să le fii alături atunci când au cea mai mare nevoie. 

"Cea mai importantă caracteristică al unui pedagog este empatia şi atunci când reuşeşti să fii empatic şi să înţelegi copilul la fiecare etapă", a spus învăţătoarea de la Liceul "Liviu Rebreanu" din Capitală, Natalia Bernaz.

Natalia Bernaz susţine că distincţia pe care a primit-o e foarte importantă şi o motivează să muncească în continuare. 

"Pentru mine este ca şi cum pentru un regizor este Oscarul sau Pandurul de la Cannes, pentru că totuşi este un concurs foarte prestigios şi care a solicitat şi creativitate şi energie şi atitudine şi pregătire", a spus învăţătoarea de la Liceul "Liviu Rebreanu" din Capitală, Natalia Bernaz.

Discipolii săi au doar cuvinte de laudă pentru cea care le este mentor. 

"Este o profesoară bună, exigentă în acelaşi moment, care mereu ne găseşte ocupaţie".

"Sper să rămână profesoară tot înainte să înveţe mai mulţi copiii, pentru că chiar cred că mai empatică ca ea, chiar nu există nimeni pe lume".

Concursul "Pedagogul anului 2018" a fost organizat de Direcţia Educaţie din Chişinău. Pe locul doi s-au clasat Silvia Cricovan şi Alina Burduh.

"A lucra cu copii şi mai ales cu cei mici, asta este o vocaţie specială şi nu poţi să lucrezi în această sferă dacă nu iubeşti copii. Am un stagiu destul de măricel, 30 de ani sunt în spate", a spus învățătoarea Silvia Cricovan.

"Pentru mine a fi pedagog înseamnă totul, deoarece prin profesie mă pot exprima foarte liber, găsesc comună cu elevii şi iubesc foarte mult copiiI", a spus profesoară de educaţie fizică, Alina Burduh.

La concurs s-au înscris şapte profesori de la instituţii de învăţământ din municipiul Chişinău. Ei au avut de trecut şapte probe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării