main logo
2644

O întreprindere de stat la care se plăteau salarii grase va fuziona

Întreprinderea de stat „MolData” va fi absorbită de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică.

O întreprindere de stat la care se plăteau salarii grase va fuziona

Cu o astfel de inițiativă a venit Cancelaria de Stat care a pregătit proiectul de fuzionare a celor două instituții, la recomandarea Centrului pentru Implementarea Reformelor, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

După reorganizarea întreprinderii de stat, disponibilizarea personalului se va efectua în conformitate cu legislația muncii, în cazul în care nu va fi posibil transferul unor angajați în cadrul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, se spune în nota informativă a proiectului.

„MoldData” este o întreprindere specializată în elaborarea sistemelor informatice pentru administraţie şi business, potrivit descrierii de pe site-ul instituției.

Potrivit unui raport al Agenției Proprietății Publice, întreprinderea se află în topul instituțiilor de stat unde se plătesc cele mai mari salarii. În 2018, salariul mediu la „MolData” a constituit 14 mii de lei.

În declarația de venit depusă la Autoritatea Națională de Integritate, șefa întreprinderii „MolData” Ana Bradu a indicat că a primit anul trecut un salariu de 525.715 lei. Reiese că a fost plătită cu aproximativ 44 de mii de lei pe lună.

În raportul financiar pentru anul 2018, întreprinderea de stat „MolData” a indicat venituri din vânzări de 18 milioane de lei, dar după acoperirea tuturor cheltuielilor, a rămas la final de an cu un profit net de numai 866 mii lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării