main logo
630

O interpretă din Moldova a câștigat trofeul unui festival internațional

Interpreta Valeria Marcu din orașul Ungheni a obținut Trofeul celei de-a II-a ediții a Festivalului-concurs internațional de cântec, artă vocală, artă instrumentală, dans și modeling ”Constelația talentelor”, care s-a desfășurat în perioada 19-21 octombrie la Chișinău.

O interpretă din Moldova a câștigat trofeul unui festival internaționalO interpretă din Moldova a câștigat trofeul unui festival internațional

Gala Laureaților a avut loc ieri seară la Teatrul de Revistă  ”Ginta Latină”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

La Festival au participat circa 600 de artiști din 19 țări: Africa de Sud, Azerbaidjan, Grecia, Irlanda, Israel, Liban, R. Moldova, România, Rusia, Spania, Ucraina, Vietnam ș.a.   

Evenimentul a fost organizat de Asociația “Moldova și minoritățile sale”, Clubul UNESCO, în colaborare cu Uniunea Coregrafilor din Moldova, Primăria municipiului Chișinău și alte instituții.

Solicitată de MOLDPRES, Eugenia Ursu, producătorul și președintele Festivalului, a menționat că acesta a inclus șase categorii de vârstă: 4-6 ani, 7-9 ani, 10-12, 13-15, 16-19 și 20-35 ani. Concursul s-a desfășurat în cinci secțiuni: Vocal (muzică ușoară, muzică academică, muzică populară, solo, duete, ansambluri), Arta Vorbirii, Modeling, Dans (solo, duete, ansambluri), Artă Instrumentală (solo, duete, ansambluri).

Potrivit sursei citate, scopul Festivalului este de a descoperi noi talente, de a promova cultura națională și de a face schimburi culturale cu alte țări. În cadrul evenimentului  au fost înmânate 150 de diplome de gradul I, II, III. ”Am avut premii mari la fiecare secțiune, iar la secțiunile Vocal (muzică ușoară) și Dans au fost și pe categorii de vârstă”, a precizat Eugenia Ursu.

Prima ediție a Festivalului-concurs internațional de cântec, artă vocală, artă instrumentală, dans și modeling ”Constelația talentelor” a avut loc în 2017. În acel an trofeul concursului a fost cucerit de către duetul Evelina Malancă și Stanislav Țâbari din Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării