main logo
6001

Oficial: Carantină la o grupă de grădiniță și elevi din 30 de clase în autoizolare

O grupă de copii de la o grădiniță din Capitală a fost plasată în carantină. Totodată, elevi din 30 de clase din Chișinău au fost plasați în autoizolare.

Oficial: Carantină la o grupă de grădiniță și 30 de clase închise

Micuții au fost plasați în carantină după ce educatoarea acestora a fost testată pozitiv la coronavirus, transmite Știri.md.

Despre aceasta a fost anunțat în cadrul ședinței din această dimineață a consilierilor municipali.

Potrivit viceprimarului Angela Cutasevici, în prima săptămână de activitate a școlilor și liceelor din municipiu Chișinău, în 21 de instituții s-au înregistrat cazuri de infecție de coronavirus, iar 30 de clase au intrat în autoizolare. 

“Specialiștii constată o tendință de creștere a infecției de COVID-19 în instituțiile de învățământ”, a declarat oficialul.  

În același timp, Cutasevici a spus că din cele 148 de instituții municipale de învățământ, 35 au ales primul scenariu de activitate - managerii acestora solicitând prezența fizică a elevilor în școală.

“Din cele 148 de instituții municipale de învățământ, cele mai multe - 94, au ales sistemul mixt de activitate prin aplicare a două sau mai multe modele de activitate. 

35 de manageri au ales modelul I de activitate și au solicitat prezența fizică a elevilor la școală”, a menționat Cutasevici.

Potrivit viceprimarului, în instituțiile municipale de învățământ sunt înmatriculați 92.863 de elevi, iar rata de frecventare este de 95 la sută.

''Îndemnăm în continuare ca atât profesorii, elevii şi părinţii să respecte măsurile de protecție pentru organizarea procesului educațional în contextul epidemiologic:

• menținerea distanței fizice de cel puțin 1,5 metri;

• prevenirea aglomerării;

• curățarea și dezinfectarea spațiilor și echipamentelor;

Instituţiile de învăţământ primar și secundar, ciclu I şi II din municipiu Chişinău vor trece treptat, începând cu 21 septembrie, la alimentaţia tradiţională, dacă au dotarea şi marcarea corespunzătoare, în sala de mese, cu respectarea regulilor de siguranţă şi igienă pregătirii şi servirii meselor în unităţile de învăţământ.

Totodată, de la începutul anului şcolar, 130 din 131 de instituţii de educaţie timpurie şi-au reluat activitatea. Astăzi sunt deschise 893 de grupe, care activează cu program deplin, cu asigurarea condițiilor de minimizarea a riscurilor de infectare pentru copii și personalul instituției. La 9 septembrie, frecvența a constituit de circa 85% la sută din copiii înscriși în grupe. 

În data de 10 septembrie, în instituțiile de învățământ general s-au înregistrat 216 cazuri active de îmbolnăvire cu infecția Covid-19, iar în instituțiile de învățământ preșcolar s-au înregistrat 35 de cazuri.

Situația este complicată, dar împreună prin acțiuni coordonate, vom reuși'', a mai declarat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării