main logo
1174

O grădiniță din Găgăuzia a fost asigurată cu inventar sportiv

Primul în UTA Gagauz-Yeri proiect de asigurare a instituţiilor preşcolare cu inventar sportiv a fost realizat în grădiniţa din satul Chirsova, cu susţinerea Austriei.

O grădiniță din Găgăuzia a fost asigurată cu inventar sportivO grădiniță din Găgăuzia a fost asigurată cu inventar sportiv

Înainte de sărbătorile de iarnă, grădiniţa din Chirsova a beneficiat de inventar sportiv în valoare de 134 mii de lei. Acest lucru a devenit posibil datorită proiectului „Eu cresc sănătos”, finanţat de organizaţia austriacă HOPE ’87. Scopul proiectului este de a-i motiva pe copii să practice sportul, să le întărească starea fizică, făcându-i să aleagă un mod sănătos de viaţă, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

„Pentru îmbunătăţirea infrastructurii sportive din satul Chirsova au fost efectuate mai multe acţiuni, cu susţinerea partenerilor de dezvoltare. Astfel, în 2016 a fost reparată sala sportivă din liceul local, în 2018 a fost renovat gimnaziul, iar în preajma stadionului din sat au fost instalate aparate sportive care activează în aer liber”, a menţionat Olesea Tanasoglo, viceguvernator al autonomiei găgăuze, citată de gagauzinfo.md.

Prezent la ceremonia de transmitere a inventarului, compozitorul Constantin Rusnac, secretar general al Comisiei Naţionale a Republicii Moldova pentru UNESCO, a specificat că investiţiile în sănătatea copiilor sunt cele mai importante pentru că acestea sunt investiţii în viitorul ţării. „Avem nevoie de o generaţie sănătoasă, iar sportul, îndrăgit de la o vârstă fragedă, este una din condiţiile primordiale pentru aceasta”, a precizat Constantin Rusnac.

Fundaţia ”Hope'87” (”Hundreds of Original Projects for Employment”) din Austria reprezintă o iniţiativă non-profit, creată în 1987, cu scopul de a sprijini tinerii în dezvoltarea sănătoasă şi formarea lor profesională.  Agenţia Austriacă pentru Cooperare şi Dezvoltare, în colaborare cu UNESCO, prin intermediul Organizaţiei „HOPE-87”, sprijină Republica Moldova prin realizarea mai multor proiecte sociale, inclusiv de reintegrare socială şi profesională a tinerilor din familii defavorizate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării