main logo
358

O grădiniță din Cantemir va fi reechipată în scopuri de eficienţă energetică

O grădiniță din orașul Cantemir din Republica Moldova va fi reechipată pentru a crește eficiența energetică, ceea ce va ajuta orașul să economisească energie și bani pentru servicii comunale.

O grădiniță din Cantemir, reechipată în scopuri de eficienţă energetică

Lucrările pentru modernizarea instituţiei se desfășoară în cadrul inițiativei susținute de UE „Pactul primarilor - Proiecte demonstrative” și urmează să fie finalizate până în noiembrie 2019, transmite Știri.md cu referire la Noi.md. 

Contractul de reabilitare termică, finanțat de UE, pentru Grădinița nr. 1 din Cantemir prevede izolarea pereților exteriori ai clădirii, a soclului, reacoperirea podului și a curenţilor termici. 

De asemenea, sunt prevăzute şi alte lucrări conexe, necesare pentru funcționarea normală a clădirii, cum ar fi realizarea copertinelor peste intrări, repararea ieșirilor de incendiu, repararea sistemelor de scurgere a apei de pe acoperiș etc. 

Grădinița nr. 1 este una dintre mai multe instituții de învățământ din Cantemir, care au fost incluse în proiectul finanțat de UE și vor deveni mai eficiente din punct de vedere energetic. 

Proiectul „Reabilitare termică a instituțiilor de învățămînt din Cantemir - CanTREB” include încă patru școli și grădinițe din Cantemir, care vor fi modernizate şi ele datorită sprijinului financiar oferit de UE. 

Acest lucru va ajuta la asigurarea de condiții mai confortabile pentru elevi şi va permite orașului să economisească bani și energie. 

Proiectul este implementat de Primăria Cantemir în parteneriat cu Alianța pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile (AEER), ca parte a Programului „Covenant of Mayors - Demonstration Projects”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării