main logo
1363

O fostă stewardesă povestește despre catastrofa aviatică din Moscova

O fostă stewardesă, originară din Bălți, Nica Vișnevskaia, în prezent stabilită la Moscova, a povestit, într-o postare pe Facebook, despre catastrofa de pe aeroportul din Moscova.

O fostă stewardesă povestește despre catastrofa aviatică din Moscova

Reamintim că în catastrofă și-au pierdut viața 41 de persoane, printre care și copii, transmite Știri.md cu referire la Elenarobu.md

„Ca stewardesă sau însoțitoare de bord, am trecut o școală foarte dură. Eram aduși până la isterie. Trebuie să știm absolut toate comenzile, obligatoriu în trei limbi. Pentru evacuarea și salvarea pasagerilor avem la dispoziție 90 de secunde. Nici mai mult, nici mai puțin. Doar un minut și jumătate. Și nu contează câți pasageri sunt în avion, 50 sau 750. Sun doar 90 de secunde. Așa cum bine vă dați seama, pentru evacuarea unei persoane avem la dispoziție o secundă, în unele cazuri chiar și mai puțin”, povestește tânăra.

Fosta însoțitoare de bord spune că nu vrea să îi judece pe cei care își salvau bagajele în loc să ofere posibilitatea să fie salvați oameni, inclusiv copiii. Nu vrea nici să reproșeze ceva bărbaților care fugeau primii din avion, în detrimentul femeilor sau copiilor, fără să privească înapoi dacă cineva are nevoie de ajutor.

„Nu sunt cuvinte pentru a reda toată această dramă. Dumnezeu îi va judeca”, a scris femeia.

La finalul postării, moldoveanca a îndemnat oamenii să respecte munca și instrucțiunile însoțitorilor de bord a cărora misiune este în primul rând asigurarea securității pasagerilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării