main logo
1221

O femeie din Rezina acuză medicii de moartea bebelușului

O femeie din Rezina se plânge că bebelușul ei a murit la două săptămâni de viață și acuză medicii de cele întâmplate.

O femeie din Rezina acuză medicii de moartea bebelușului

Femeia spune că sonda prin care era hrănit micuțul, născut prematur, i-a fost introdusă din greșeală în plămâni, fapt care ar fi dus la deces, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Responsabilii de la Institutul Mamei și Copilului au refuzat să ofere detalii despre acest caz și au cerut de la reporteri să revină mâine.

Nicoleta a devenit mamă pentru prima oară pe 21 februarie. Mare i-a fost fericirea când și-a văzut băiețelul, care a apărut pe lume de 3 kilograme și 100 de grame. 

Tânăra spune că l-a născut prematur, de 7 luni, iar din această cauză micuțul avea nevoie de o intervenție chirurgicală, care se anunța a fi nu foarte complicată.

„Se simțea mai bine. Mi l-a adus în secție, dar am văzut că sonda era murdară și am cerut să fie schimbată”, a spus Nicoleta Corja.

Din acel moment, tânăra spune că situația s-a înrăutățit. Ea a observat că băiețelul ei nu se simte bine și cp îi era greu să respire. 

Nicoleta a mers la roentgen, iar rezultatele ar fi arătat că sonda, prin care era hrănit bebelușul, ar fi fost introdusă într-un plămân. 

„Respira greu. Mi-au spus că nu mai are șanse. Sonda nu a fost pusă în stomac, dar în plămâni”, a spus Nicoleta. 

Băiețelul a fost transferat din nou la reanimare și conectat la aparatele de respirație artificială. 

La două săptămâni și o zi de la naștere, pe 8 martie, Nicoleta a aflat că băiețelul ei s-a stins. 

Cei de la Institutul Mamei și Copilului nu au oferit niciun fel de informații. Nu au spus nici dacă un asemenea caz a avut loc în instituția dată sau dacă băiețelul a decedat anume din acest motiv. 

Mama bebelușului mai povestește că ceea ce a uimit-o este că în rezultatele expertizei medico-legale nu s-a pomenit niciun cuvânt despre sonda introdusă greșit, ci că băiețelul a murit din cauza unei pneumonii bilaterale. Părinții au apelat la un avocat. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării