main logo
7086

O femeie din R. Moldova este vedeta tranzacțiilor imobiliare din Miami

Dina Goldentayer, originară din Republica Moldova, a ajuns printre cei mai buni agenți imobiliari din Miami, metropola americană din Florida.

O femeie din R. Moldova este vedeta tranzacţiilor imobiliare din MiamiFoto: britishthoughts.uk

În vârstă de 39 de ani, ea de aproape 32 de ani se află în SUA, unde a ajuns cu părinții ei, după ce au emigrat din Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

Și-a cumpărat prima ei casă în cartierul Art Deco al orașului Miami încă în 2004, la scurt timp după ce s-a mutat din Maryland după facultate.

Era un apartament de 323.000 de dolari, de 83 de metri pătrați, plătit de slujba ei de chelneriță de cocktailuri la lounge-ul Mynt, plin de celebrități, scrie celebra publicație americană de afaceri Wall Street Journal.

Acum, Dina Goldentayer, un agent imobiliar cunoscut, și soțul ei, Ilya Panchernikov, director general al companiei Caviar Russe, personalizează două proprietăți din partea insulelor Venețiene din Miami Beach.

În 2019, au achiziționat o casă de circa 420 de metri pătrați, patru dormitoare și cinci băi cu piscină pentru 1,925 milioane de dolari pe Insula Di Lido și au cheltuit aproximativ un milion de dolari pentru a o renova.

Apoi, în septembrie, au plătit 8,9 milioane de dolari pentru o locuință în stil mediteranean, de 465 de metri pătrați, cu șase dormitoare și 5 băi și jumătate, pe insula San Marino și plănuiesc ceea ce ei estimează că ar putea fi o renovare de 2 milioane de dolari.

Cuplul își promovează în acest moment locuința de la malul mării, în stil mediteranean, de 8,9 milioane de dolari, dar în sfârșit va fi locuința lor permanentă, spune Goldentayer. „Am vrut să fim pe apă”, susține ea.

Renovarea de 2 milioane de dolari va modifica planul podelei prin eradicarea pereților despărțitori și a coloanelor, inclusiv a unei noi bucătărie și mlaștini și prin schimbarea acoperișului și a ferestrelor casei.

Spre deosebire de mulți analiști imobiliari, Dina Goldentayer nu vede ca piața rezidențială din Miami să scadă. Oferta continuă să fie restrânsă, iar cererea se va dezvolta pe măsură ce europenii și brazilienii, restricționați în ultimii doi ani de polițele de asigurare COVID, revin, aducând un nou val de consumatori înfometați, spune ea.

„Miami Beach exemplifică agitația americană”, mai afirmă doamna Goldentayer, citată de WSJ.

Miami este în prezent a doua cea mai costisitoare piață imobiliară rezidențială din SUA după New York, în conformitate cu indicele de accesibilitate a locuințelor realizat de RealtyHop din octombrie 2021, un rezultat final al oamenilor care s-au mutat acolo ca urmare a climei calde, a taxelor pe proprietate confortabile și rezistență la mandatele legate de COVID.

Pe pagina agenției imobiliare Douglas Elliman, Dina Goldentayer este prezentată ca agentul imobiliar numărul 1 după volumul vânzărilor la nivel național.

Astfel, Goldentayer a realizat vânzări în carieră de peste 1,5 miliarde de dolari și a încheiat tranzacții de 350 milioane de dolari în 2020.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării