14 dec, 2021 08:28
5
6 323

O femeie din R. Moldova este vedeta tranzacțiilor imobiliare din Miami

14 dec, 2021 08:28
5
6 323

Dina Goldentayer, originară din Republica Moldova, a ajuns printre cei mai buni agenți imobiliari din Miami, metropola americană din Florida.

O femeie din R. Moldova este vedeta tranzacțiilor imobiliare din MiamiFoto: britishthoughts.uk

În vârstă de 39 de ani, ea de aproape 32 de ani se află în SUA, unde a ajuns cu părinții ei, după ce au emigrat din Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

Și-a cumpărat prima ei casă în cartierul Art Deco al orașului Miami încă în 2004, la scurt timp după ce s-a mutat din Maryland după facultate.

Era un apartament de 323.000 de dolari, de 83 de metri pătrați, plătit de slujba ei de chelneriță de cocktailuri la lounge-ul Mynt, plin de celebrități, scrie celebra publicație americană de afaceri Wall Street Journal.

Acum, Dina Goldentayer, un agent imobiliar cunoscut, și soțul ei, Ilya Panchernikov, director general al companiei Caviar Russe, personalizează două proprietăți din partea insulelor Venețiene din Miami Beach.

În 2019, au achiziționat o casă de circa 420 de metri pătrați, patru dormitoare și cinci băi cu piscină pentru 1,925 milioane de dolari pe Insula Di Lido și au cheltuit aproximativ un milion de dolari pentru a o renova.

Apoi, în septembrie, au plătit 8,9 milioane de dolari pentru o locuință în stil mediteranean, de 465 de metri pătrați, cu șase dormitoare și 5 băi și jumătate, pe insula San Marino și plănuiesc ceea ce ei estimează că ar putea fi o renovare de 2 milioane de dolari.

Cuplul își promovează în acest moment locuința de la malul mării, în stil mediteranean, de 8,9 milioane de dolari, dar în sfârșit va fi locuința lor permanentă, spune Goldentayer. „Am vrut să fim pe apă”, susține ea.

Renovarea de 2 milioane de dolari va modifica planul podelei prin eradicarea pereților despărțitori și a coloanelor, inclusiv a unei noi bucătărie și mlaștini și prin schimbarea acoperișului și a ferestrelor casei.

Spre deosebire de mulți analiști imobiliari, Dina Goldentayer nu vede ca piața rezidențială din Miami să scadă. Oferta continuă să fie restrânsă, iar cererea se va dezvolta pe măsură ce europenii și brazilienii, restricționați în ultimii doi ani de polițele de asigurare COVID, revin, aducând un nou val de consumatori înfometați, spune ea.

„Miami Beach exemplifică agitația americană”, mai afirmă doamna Goldentayer, citată de WSJ.

Miami este în prezent a doua cea mai costisitoare piață imobiliară rezidențială din SUA după New York, în conformitate cu indicele de accesibilitate a locuințelor realizat de RealtyHop din octombrie 2021, un rezultat final al oamenilor care s-au mutat acolo ca urmare a climei calde, a taxelor pe proprietate confortabile și rezistență la mandatele legate de COVID.

Pe pagina agenției imobiliare Douglas Elliman, Dina Goldentayer este prezentată ca agentul imobiliar numărul 1 după volumul vânzărilor la nivel național.

Astfel, Goldentayer a realizat vânzări în carieră de peste 1,5 miliarde de dolari și a încheiat tranzacții de 350 milioane de dolari în 2020.

În vârstă de 39 de ani, ea de aproape 32 de ani se află în SUA, unde a ajuns cu părinții ei, după ce au emigrat din Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

Și-a cumpărat prima ei casă în cartierul Art Deco al orașului Miami încă în 2004, la scurt timp după ce s-a mutat din Maryland după facultate.

Era un apartament de 323.000 de dolari, de 83 de metri pătrați, plătit de slujba ei de chelneriță de cocktailuri la lounge-ul Mynt, plin de celebrități, scrie celebra publicație americană de afaceri Wall Street Journal.

Acum, Dina Goldentayer, un agent imobiliar cunoscut, și soțul ei, Ilya Panchernikov, director general al companiei Caviar Russe, personalizează două proprietăți din partea insulelor Venețiene din Miami Beach.

În 2019, au achiziționat o casă de circa 420 de metri pătrați, patru dormitoare și cinci băi cu piscină pentru 1,925 milioane de dolari pe Insula Di Lido și au cheltuit aproximativ un milion de dolari pentru a o renova.

Apoi, în septembrie, au plătit 8,9 milioane de dolari pentru o locuință în stil mediteranean, de 465 de metri pătrați, cu șase dormitoare și 5 băi și jumătate, pe insula San Marino și plănuiesc ceea ce ei estimează că ar putea fi o renovare de 2 milioane de dolari.

Cuplul își promovează în acest moment locuința de la malul mării, în stil mediteranean, de 8,9 milioane de dolari, dar în sfârșit va fi locuința lor permanentă, spune Goldentayer. „Am vrut să fim pe apă”, susține ea.

Renovarea de 2 milioane de dolari va modifica planul podelei prin eradicarea pereților despărțitori și a coloanelor, inclusiv a unei noi bucătărie și mlaștini și prin schimbarea acoperișului și a ferestrelor casei.

Spre deosebire de mulți analiști imobiliari, Dina Goldentayer nu vede ca piața rezidențială din Miami să scadă. Oferta continuă să fie restrânsă, iar cererea se va dezvolta pe măsură ce europenii și brazilienii, restricționați în ultimii doi ani de polițele de asigurare COVID, revin, aducând un nou val de consumatori înfometați, spune ea.

„Miami Beach exemplifică agitația americană”, mai afirmă doamna Goldentayer, citată de WSJ.

Miami este în prezent a doua cea mai costisitoare piață imobiliară rezidențială din SUA după New York, în conformitate cu indicele de accesibilitate a locuințelor realizat de RealtyHop din octombrie 2021, un rezultat final al oamenilor care s-au mutat acolo ca urmare a climei calde, a taxelor pe proprietate confortabile și rezistență la mandatele legate de COVID.

Pe pagina agenției imobiliare Douglas Elliman, Dina Goldentayer este prezentată ca agentul imobiliar numărul 1 după volumul vânzărilor la nivel național.

Astfel, Goldentayer a realizat vânzări în carieră de peste 1,5 miliarde de dolari și a încheiat tranzacții de 350 milioane de dolari în 2020.

Publicitate
Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Publicitate

Loading...

16 ianuarie, 18:16
3
2 237

Povestea unei tinere care a deschis un restaurant moldovenesc la Tokyo

16 ianuarie, 18:16
3
2 237

A cucerit Japonia cu bucate moldoveneşti. Diana Kurata, originară din Chişinău, locuieşte de 20 de ani în ţara soarelui răsare şi a deschis un restaurant cu specific moldovenesc la Tokyo. Ea spune că datorită localului său se simte cu adevărat acasă, chiar dacă este la mii de kilometri distanță.

Povestea unei tinere care a deschis un restaurant moldovenesc la TokyoFoto: publika.md

Diana ne-a povestit că a plecat pentru prima oară în Japonia doar pentru o lună, după care a înţeles că aceasta este ţara în care vrea să trăiască. Femeia spune că în scurt timp şi-a întâlnit viitorul soţ şi a întemeiat o familie acolo, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

"Cu timpul am născut fetiţa prima, apoi băiatul. S-au dus copiii la grădiniţă, am început eu să învăţ limba, să înţeleg mai multe", a spus moldoveanca.

Diana spune că ideea de a deschide un restaurant moldovenesc în Tokyo i-a venit în timp ce stătea în concediu de maternitate. Femeia spune a fost inspirată de bucatele pregătite de bunica ei de la ţară.

"I-am spus hai să încercăm să facem un restaurat moldovenesc în Japonia, că nu este în Japonia nimic. Fiindcă şi vinurile sunt gustoase la noi şi mâncarea e foarte super. Şi i-am spus hai să facem, aşa mi-a venit o idee spontană vreau să-şi spun", a menţionat conaţionala.

Diana ne-a făcut o excursie prin localul ei, pe care l-a numit "Noroc".

Pragul restaurantului este călcat în mare parte de japonezi care iubesc mâncarea noastră tradiţională. Diana spune că pregăteşte singură bucatele.

"Japonezilor le place chestia să se ducă să guste ceva nou, pe ei trebuie să îi uimeşti nu doar că le-ai pus ceva, dar să le spui istorii", a precizat Diana Kurata.

Diana Kurata ne-a mai povestit că împreună cu mai mulţi japonezi planifică să vină în ţara noastră pentru a le face o excursie.

Diana ne-a povestit că a plecat pentru prima oară în Japonia doar pentru o lună, după care a înţeles că aceasta este ţara în care vrea să trăiască. Femeia spune că în scurt timp şi-a întâlnit viitorul soţ şi a întemeiat o familie acolo, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

"Cu timpul am născut fetiţa prima, apoi băiatul. S-au dus copiii la grădiniţă, am început eu să învăţ limba, să înţeleg mai multe", a spus moldoveanca.

Diana spune că ideea de a deschide un restaurant moldovenesc în Tokyo i-a venit în timp ce stătea în concediu de maternitate. Femeia spune a fost inspirată de bucatele pregătite de bunica ei de la ţară.

"I-am spus hai să încercăm să facem un restaurat moldovenesc în Japonia, că nu este în Japonia nimic. Fiindcă şi vinurile sunt gustoase la noi şi mâncarea e foarte super. Şi i-am spus hai să facem, aşa mi-a venit o idee spontană vreau să-şi spun", a menţionat conaţionala.

Diana ne-a făcut o excursie prin localul ei, pe care l-a numit "Noroc".

Pragul restaurantului este călcat în mare parte de japonezi care iubesc mâncarea noastră tradiţională. Diana spune că pregăteşte singură bucatele.

"Japonezilor le place chestia să se ducă să guste ceva nou, pe ei trebuie să îi uimeşti nu doar că le-ai pus ceva, dar să le spui istorii", a precizat Diana Kurata.

Diana Kurata ne-a mai povestit că împreună cu mai mulţi japonezi planifică să vină în ţara noastră pentru a le face o excursie.

Publicitate
Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Publicitate
6 ianuarie, 17:30
7
5 100

Omagiu pentru Viorica: Parcul unde a locuit îi va purta numele

6 ianuarie, 17:30
7
5 100

Parcul Spitalului Universitar Careggi din Florența se va numi „Area verde Viorica Zaiat”.

Omagiu pentru Viorica: Parcul unde a locuit îi va purta numeleFoto: rotalianul.com

Conducerea unității spitalicești și reprezentanții Primăriei orașului au hotărât să dedice acest spațiu verde Vioricăi Zaiat, moldoveanca moartă la 45 de ani de ciroză hepatică, într-o baracă de pe teritoriul grădinii respective, transmite Știri.md cu referire la rotalianul.com.

În ultimii ani, Viorica a îngrijit plantele și a avut grijă de pisicile fără stăpân care căutau adăpost în parcul din apropierea spitalului.

Trăia acolo, într-o cocioabă, deși era o femeie deosebit de educată și instruită, cu o facultate absolvită și vorbitoare de 6 limbi străine.

Încă nimic oficial și definit, dar directorul general de la Careggi, Rocco Damone, a spus „da” ideii lansate de Corriere Fiorentino, cea de a dedica grădina Vioricăi.

O intenție asupra căreia pare să converge și primarul Dario Nardella, care a citit trista poveste a femeii moldovence. Consilierul Sara Funaro îi va contacta în următoarele ore pe cei de la Spitalul Careggi pentru a demara procedurile.

Viorica Zaiat vorbea șase limbi și absolvise o facultate, dar o serie de evenimente nefericite din viața ei au făcut-o să găsească refugiu în consumul excesiv de alcool.

Tatăl Vioricăi a murit când ea era mică, mama, alcoolică și ea, a fost găsită fără viață pe o uliță dintr-un sat din Moldova. 

Poate de aceea a început să bea Viorica, pentru a uita, doar că alcoolul a pus stăpânire pe viața sa și a însoțit-o până la mormânt.

Întreaga sa poveste o puteți citi în articolul: Povestea dureroasă a moldovencei înmormântate fără preot în Italia.

Conducerea unității spitalicești și reprezentanții Primăriei orașului au hotărât să dedice acest spațiu verde Vioricăi Zaiat, moldoveanca moartă la 45 de ani de ciroză hepatică, într-o baracă de pe teritoriul grădinii respective, transmite Știri.md cu referire la rotalianul.com.

În ultimii ani, Viorica a îngrijit plantele și a avut grijă de pisicile fără stăpân care căutau adăpost în parcul din apropierea spitalului.

Trăia acolo, într-o cocioabă, deși era o femeie deosebit de educată și instruită, cu o facultate absolvită și vorbitoare de 6 limbi străine.

Încă nimic oficial și definit, dar directorul general de la Careggi, Rocco Damone, a spus „da” ideii lansate de Corriere Fiorentino, cea de a dedica grădina Vioricăi.

O intenție asupra căreia pare să converge și primarul Dario Nardella, care a citit trista poveste a femeii moldovence. Consilierul Sara Funaro îi va contacta în următoarele ore pe cei de la Spitalul Careggi pentru a demara procedurile.

Viorica Zaiat vorbea șase limbi și absolvise o facultate, dar o serie de evenimente nefericite din viața ei au făcut-o să găsească refugiu în consumul excesiv de alcool.

Tatăl Vioricăi a murit când ea era mică, mama, alcoolică și ea, a fost găsită fără viață pe o uliță dintr-un sat din Moldova. 

Poate de aceea a început să bea Viorica, pentru a uita, doar că alcoolul a pus stăpânire pe viața sa și a însoțit-o până la mormânt.

Întreaga sa poveste o puteți citi în articolul: Povestea dureroasă a moldovencei înmormântate fără preot în Italia.

Publicitate
Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Publicitate
7 ianuarie, 21:45
1
1 657

O moldoveancă a pregătit Cuşma lui Guguţă cu un renumit bucătar italian

7 ianuarie, 21:45
1
1 657

Renumitul desert tradiţional "Cuşma lui Guguţă" a făcut înconjorul lumii. Şi asta datoritei unei moldovence, stabilită de mai bine de 15 ani în Italia.

O moldoveancă a pregătit Cuşma lui Guguţă cu un renumit bucătar italianFoto: publika.md

Femeia, împreună cu unul dintre cei mai renumiţi bucătari de pe mapamond, Massimo Bottura, au preparat online prăjitura copilăriei noastre, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Desertul a fost adaptat în stil italian, iar procesul de pregătire a fost urmărit de peste 100 de mii de oameni.

Desertul "Cuşma lui Guguţă'' a devenit popular în lume datorită Doinei Paulesco, o tânără din Chişinău, care la vârsta de 12 ani a plecat cu familia în Italia.

Acesta povesteşte că după ce a învăţat meseria de bucătar, a ajuns să lucreze la unul dintre cele mai prestigioase restaurante.

"Mi-am pus toate economiile deoparte şi am ales o şcoală internaţională de bucătari din Parma, care este foarte renumită. Această şcoală m-a trimis să fac stagiul de practică câteva luni la restaurant. Şi după cinci luni am rămas în echipă. Aşa s-a realizat marele meu vis", a spus Doina Paulesco, bucătar.

Timp de patru ani, moldoveanca lucrează ca bucătar la un restaurant din Modena, inclus în top 5 la The World's 50 Best Restaurants Awards în 2010.

"Să lucrez lângă Massimo Bottura, cel mai bun bucătar din toată lumea, este un vis. Asta înseamnă că lucrezi în fiecare zi cu multă energie pozitivă", a declarat Doina Paulesco.

Doina povesteşte cum "Cuşma lui Guguţă" a ajuns desertul principal în seara de Revelion: "După lockdown în Italia eram cu toţi demoralizaţi. 

Atunci, Massimo ne-a spus să ne gândim la meniul de Revelion. Suntem aproape 20 de bucătari în echipa lui.

El ne-a cerut ca fiecare să aducă câte o bucăţică din amintiri din copilărie. Mi-a venit deodată în cap ''Cuşma lui Guguţă''. Îmi aminteşte de sărbători, atunci când mama îl gătea"

Moldoveanca susţine că desertul tradiţional a fost adaptat după produsele din Italia.

"Desertul ''Cuşma lui Guguţă'' l-am făcut pornind de la reţeta tradiţională. Clătite, smântâtă, vişine şi ciocolată. Ne-am imaginat o cuşmuliţă întoarsă şi am pus ciocolata care s-a transformat în creme brulee, smântână şi vanilie. M-am jucat mult cu consistenţa la vişine", a spus Doina Paulesco.

Moldoveanca susţine că nu se va opri aici, iar scopul ei este de a promova atât bucătăria tradiţională, cât şi tradiţia ţării de unde a plecat.

Femeia, împreună cu unul dintre cei mai renumiţi bucătari de pe mapamond, Massimo Bottura, au preparat online prăjitura copilăriei noastre, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Desertul a fost adaptat în stil italian, iar procesul de pregătire a fost urmărit de peste 100 de mii de oameni.

Desertul "Cuşma lui Guguţă'' a devenit popular în lume datorită Doinei Paulesco, o tânără din Chişinău, care la vârsta de 12 ani a plecat cu familia în Italia.

Acesta povesteşte că după ce a învăţat meseria de bucătar, a ajuns să lucreze la unul dintre cele mai prestigioase restaurante.

"Mi-am pus toate economiile deoparte şi am ales o şcoală internaţională de bucătari din Parma, care este foarte renumită. Această şcoală m-a trimis să fac stagiul de practică câteva luni la restaurant. Şi după cinci luni am rămas în echipă. Aşa s-a realizat marele meu vis", a spus Doina Paulesco, bucătar.

Timp de patru ani, moldoveanca lucrează ca bucătar la un restaurant din Modena, inclus în top 5 la The World's 50 Best Restaurants Awards în 2010.

"Să lucrez lângă Massimo Bottura, cel mai bun bucătar din toată lumea, este un vis. Asta înseamnă că lucrezi în fiecare zi cu multă energie pozitivă", a declarat Doina Paulesco.

Doina povesteşte cum "Cuşma lui Guguţă" a ajuns desertul principal în seara de Revelion: "După lockdown în Italia eram cu toţi demoralizaţi. 

Atunci, Massimo ne-a spus să ne gândim la meniul de Revelion. Suntem aproape 20 de bucătari în echipa lui.

El ne-a cerut ca fiecare să aducă câte o bucăţică din amintiri din copilărie. Mi-a venit deodată în cap ''Cuşma lui Guguţă''. Îmi aminteşte de sărbători, atunci când mama îl gătea"

Moldoveanca susţine că desertul tradiţional a fost adaptat după produsele din Italia.

"Desertul ''Cuşma lui Guguţă'' l-am făcut pornind de la reţeta tradiţională. Clătite, smântâtă, vişine şi ciocolată. Ne-am imaginat o cuşmuliţă întoarsă şi am pus ciocolata care s-a transformat în creme brulee, smântână şi vanilie. M-am jucat mult cu consistenţa la vişine", a spus Doina Paulesco.

Moldoveanca susţine că nu se va opri aici, iar scopul ei este de a promova atât bucătăria tradiţională, cât şi tradiţia ţării de unde a plecat.

Publicitate
Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Publicitate

Loading...