main logo
1974

O femeie din Leova riscă să-și piardă afacerea și să plătească o amendă

O antreprenoare riscă să achite o amendă de 20.000 de lei și să-și piardă afacerea după ce doi polițiști au constatat că vulcanizarea care îi aparține încalcă regulile de amplasare și nu ar avea autorizație de funcționare.

O femeie din Leova riscă să-și piardă afacerea și să plătească o amendăColaj: știri.md

Valentina povestește că activează legal de un an de zile fără nicio problemă, iar vulcanizarea este unica din satul Sărăteni, raionul Leova, transmite Știri.md.

"Am deschis o vulcanizare pentru a nu fi nevoiți să plecăm de acasă. Ne-am consultat și cu primăria și serviciul cadastral din raion. Au venit specialiști și ne-au permis să activăm", spune Valentina Ciudin.

Antreprenoarea mai povestește сă, în urmă cu trei săptămâni, au venit doi polițiști care le-au spus că nu au permis de amplasare, iar vulcanizarea încurcă la traseu. 

Polițiștii i-au dat o prescripție că timp de o lună trebuie să rezolve această problemă, în caz contrar, femeia este nevoită să plătească amendă și să închidă afacerea.

"Am fost la minister cu o cerere, cei de acolo ne-au spus că de aceste lucruri se ocupă primăria. Cei de la primărie ne-au spus că avem notificare și putem activa. 

Pentru a deschide vulcanizarea am luat credit 60.000 lei pe care trebuie trei ani înainte să-l plătim", mai povestește femeia.

Aceasta spune că dacă nu va putea rezolva problema până pe 28 iunie curent, se va adresa cu o plângere la procuratură. 

Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, face un apel către Ministerul Afacerilor Interne să inițieze o anchetă de serviciu internă.

"Este vorba de o vulcanizare de circa 12 metri pătrați, la 100 metri distanță de traseu. 

Au venit polițiștii și au spus că nu au autorizație, pe când primăria le-a oferit notificare și patent în baza cărora să poate funcționa. 

O familie care se întreține prin muncă cinstită. Noi îi vom căuta pe acești polițiști", spune Costiuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării