1 052
4
O femeie din Bardar nu-și poate permite de a avea toți copiii alături
1 052
4

Își dorește copiii alături, grămăjoară, dar din cauza sărăciei nu-și poate îndeplini visul.

O femeie din satul Bardar își face semnul crucii la fiecare ploaie sau vânt, care ar putea să-i dărâme căsuță șubredă, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Din cei patru copii, unul stă la rude, pentru că acasă... nu sunt condiții de trai.

Natalia Stratu are patru copii - Dumitru, de 18 ani, Smaranda, de nouă, și gemenii Matei și Sofia, de câte patru ani. A divorțat, pentru că soțul ei era mai mult beat decât treaz.

Acum, din cauza lipsei spațiului în căsuța care stă să cadă, copiii sunt împrăștiați pe la rude. Visul femeii e unul, să-și vadă copiii grămăjoară. Până nu demult nu avea nici pentru de-ale gurii...

Cu chiu cu vai, Natalia a cumpărat recent o capră și le asigură copiilor un dejun, cel puțin, iar puținul înseamnă pâine și doar uneori câte ceva la pâine.

Cratița și tigaia sunt mai mult goale, decât pline, iar Natalia spune că de nenumărate ori a adormit flămândă și cu ochii plini de lacrimi:

Și-ar vrea toți copii acasă, dar nu poate ieși nicicum din sărăcie. Fiica de nouă ani, Smaranda, stă la rude, printr-o decizie a primăriei.

Până la declanșarea pandemiei și instituirea stării de urgență, Natalia Stratu avea o slujbă, - făcea curățenie la un centru de plasament din Chișinău. Acum, n-are de lucru...

Cei care doresc să o ajute pe Natalia pot suna la numărul de telefon 069344160.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter