main logo
7380

O femeie de 60 de ani, aflată în stop cardio-respirator, salvată de medici

O femeie de 60 de ani a scăpat de moarte ca prin minune datorită intervenției echipei de medici de la Urgență, din cadrul SAMU Centru.

O femeie de 60 ani, aflată în stop cardio-respirator, salvată de mediciFoto: Știri.md

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), femeia a intrat în stop cardio-respirator. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 9 noiembrie, în cartierul Telecentru din Capitală, transmite Știri.md.

La ora 07:21, la Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a parvenit un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei persoane inconștiente la Gara de Sud din municipiul Chișinău.

Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă TIM din cadrul SAMU Centru, în următoarea componență: medicul Maxim Porojniuc, asistentul medical Procopciuc Andrei, infirmierul Ioxa Violin și șoferul ambulanței, Chitic Alexandru, care au sosit la pacientă în câteva minute.

Medicii au evaluat pacienta și au constatat că starea ei generală era critică, fiind fără respirație, puls și tensiune.

„Imediat au fost inițiate măsuri de resuscitare cardio-respiratorie și cerebrală, ca urmare manevrele echipei de pe ambulanță au fost soldate cu succes prin restabilirea activității cardiace”, informează cei de la CNAM.

Ulterior, pacienta a fost transportată asistat în timp util și condiții sigure, cu monitorizarea permanentă a funcțiilor vitale la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării