main logo
1500

O femeie accidentată de un polițist beat așteaptă de 4 ani să i se facă dreptate

Elena Brîkina din Chișinău, victimă a unui accident rutier comis de un polițist beat la volan, așteaptă de patru ani să i se facă dreptate.

Femeii accidentate de un polițist beat de 4 ani nu i s-a făcut dreptate

Dosarul penal se află încă la etapa de examinare în instanța de fond, transmite Știri.md cu referire la anticoruptie.md.

Femeia consideră că inculpatul ar avea influență asupra unor reprezentanți ai organelor de drept și ar încerca să scape de pedeapsă.

Pe de altă parte, magistrata care examinează cazul susține că vinovat de tergiversarea cazului s-ar face reprezentantul legal al părții vătămate, care la fiecare ședință ar modifica suma prejudiciului material.

Accidentul în care a fost implicată Elena Brîkina a avut loc la 7 dimineața pe 14 iulie 2016, pe strada Grigore Ureche din Chișinău.

„Mă duceam la lucru, la piața centrală, mergeam pe marginea drumului. Pe urmă mi-am revenit în spital, după ce am fost inconștientă mai multe zile.

La început nu-mi recunoșteam nici apropiații. Nu țin minte, când mi-am revenit, mi-au povestit că am fost lovită cu mașina de un polițist în stare avansată de ebrietate”, ne-a relatat victima.

Potrivit datelor urmăririi penale, polițistul Pavel Lisîi avea alcoolemia de 0,84 gr/l în aerul expirat.

Accidentul a fost surprins de o cameră de luat vederi. După ce a tamponat femeia, inculpatul s-a dezbrăcat de uniforma de polițist și a îmbrăcat alte haine.

Ulterior, Lisîi și-a recunoscut vina și a acceptat ca dosarul penal intentat pe numele său să fie examinat în procedură simplificată.

Serghei Calancea, soțul și reprezentantul în instanță al părții vătămate, ne-a comunicat că timp de două luni polițistul i-a achitat pentru tratamentul Elenei 21 de mii de lei, iar după ce a fost finalizată expertiza medico-legală, a refuzat să mai achite tratamentul.

„Mi-au zis că au problemele lor, că s-a îmbolnăvit bunica. Experții au stabilit că leziunile provocate soției mele sunt de gravitate medie.

Nu cred că este corectă expertiza și nu s-a trecut fără implicarea lui Lisîi. Elena a suportat mai multe operații, i-a fost protezat osul femoral, se deplasează greu, i-au fost afectate organele interne, s-a ales cu grad de dizabilitate. Cheltuim foarte mulți bani pentru tratament”, ne-a declarat Calancea.

Bărbatul crede că rezultatele expertizei au fost falsificate pentru ca Lisîi să se aleagă cu o pedeapsă mai ușoară. „Dacă se făcea o evaluare corectă, Lisîi avea să fie învinuit în baza articolului 264 alineat 4, care prevede doar pedeapsa cu închisoarea.

Acum el este învinuit conform articolului 264 alineat doi. Noi am contestat rezultatul expertizei, dar fără folos. Apoi am cerut în instanță efectuarea unei expertize repetate, dar ni s-a refuzat. Acuma Lisîi nici nu mai vine la ședințele de judecată, nu l-am văzut din august 2019.

S-ar afla peste hotare. Mă tem că vor tergiversa examinarea dosarului până la expirarea termenului de prescripție”, a adăugat bărbatul.

Aliona Dragomir, avocata părții vătămate, ne-a comunicat că ședințele au fost amânate din mai multe motive, cum ar fi lipsa translatorului, reprezentantul victimei fiind vorbitor de limbă rusă, sau lipsa apărătorilor inculpatului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării