main logo
757

O femeie a prezentat un spectacol la Veneția: Eu nu sunt hârtie igienică

La deschiderea celei de-a 58-a Bienale din Veneția, pe 11 mai, Tatiana Fiodorova a desfășurat un spectacol inedit. Moldoveanca a înscris pe un rulon întreg de hârtie igienică „Eu nu sunt hârtie igienică. Fabricat în Moldova”.

O femeie a prezentat un spectacol la Veneția: Eu nu sunt hârtie igienică

Tatiana și-a desfășurat spectacolul în unul dintre principalele puncte ale Bienalei de la Veneția din Grădina Giardini, în apropiere de pavilionul Angliei, făcând asociere cu un alt proiect de-al său, „Vreau în Londra, te temi de mine?” (2009), când artistei i-a fost refuzată viza pentru Marea Britianie, transmite Știri.md cu referire la Zugo.md.

Către finalul performanței sale, la ieșirea din Grădina Giardini, Tatiana, a distribuit vizitatorilor câte o bucată de hârtie igienică cu textul „Eu nu sunt un hârtie igienică. Fabricat în Moldova”.

În perioada 11 mai – 24 noiembrie, Biennale de Artă Contemporană  se desfășoară în Veneția și este deschisă, în primul rând, pentru a ajuta femeile să facă față variabilității lumii moderne. Astfel, mai multe artiste lucrează la conținutul vizual al pavilioanelor din Danemarca, Australia, Franța, Austria, Marea Britanie, Australia, Olanda, Argentina, Irlanda și alte țări.

Moldova, ca de obicei, nu este un participant oficial al Bienalei. Invizibilitatea artiștilor din Moldova pe arena internațională și lipsa suportului financiar pentru arta contemporană de la noi au împins-o pe Tatiana să-și creeze propria performanță, în mod independent.

Tânăra s-a născut și a crescut în perioada sovietică, dar dezvoltarea ei ca artist a avut loc în anii 2000. Totuși, cercetarea ei artistică se concentrează asupra identității URSS-iste pierdute și asupra formării unei noi versiuni pentru o moldoveancă care se confruntă cu probleme sociale, politice și economice.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării