main logo
571

O femeie a decedat carbonizată în propriul apartament la Șoldănești

O femeie de 49 de ani a decedat carbonizată în propriul apartament la Șoldănești din cauza unei țigări nestinse.

O femeie a decedat carbonizată în propriul apartament la ȘoldăneștiPoza: IGSU

Conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, incendiul s-a produs la data de 16 martie, în jurul orei 15:49, transmite Știri.md.

Potrivit primelor informații, a fost observat fum dens de la etajul întâi al blocului de locuit cu cinci nivele. Pentru lichidarea incendiului, la fața locului a fost îndreptat un echipaj de salvatori și pompieri. 

Ajunși, aceștia au stabilit că flăcările au cuprins mai multe bunuri materiale dintr-o odaie cu suprafața de 18 m2. 

Ca urmare a intervenției receptive a salvatorilor, incendiul a fost lichidat către ora 16:06. 

Ulterior, în timpul intervenției, pompierii au depistat cadavrul parțial carbonizat al proprietarei. În urma cercetărilor efectuate, specialiștii au stabilit că cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza imprudenței în timpul fumatului.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiare.

Pompierii atenționează despre pericolul fumatului în locuințe. O țigară aprinsă, aruncată la întâmplare, poate mocni, iar ulterior să aprindă suprafețe.

Totodată, lăsarea surselor de ardere fără supraveghere poate duce la izbucnirea incendiilor în locuințe, dar și la pierderi de vieți omenești. În situații de risc, oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării