main logo
1746

O familie riscă să rămână pe drumuri din cauza datoriilor la bancă

A împrumutat de la bancă și acum riscă să piardă apartamentul gajat. Este coșmarul prin care trece o familie din Chișinău, pentru că nu și-a onorat la timp angajamentele de restituire a creditului.

O familie riscă să rămână pe drumuri din cauza datoriilor la bancă

Datoria a ajuns la aproape 80 de mii de lei și banca a cerut intervenția executorului judecătoresc, transmite Știri.md cu referire la jurnaltv.md.

În vara anului 2011, Eugen Gurgurov a luat de la bancă un credit de în valoare de 17 mii de euro, pe care urma să-l restituie în 20 de ani. El afirmă că pentru a-și onora obligațiile, a muncit o perioadă în străinătate, dar a revenit în scurt timp, pe motiv de boală. Acasă, a lucrat șofer, dar salariul pe care îl primea era prea mic.

Pentru că nu a plătit băncii timp de un an de zile, familia Gurgurov s-a pomenit cu o datorie de aproape 80 de mii de lei. În consecință, administrația băncii a decis să pună stăpânire pe apartamentul gajat. Procedura a fost declanșată săptămâna trecută, în lipsa unei decizii judecătorești.

Eugen Gurgurov spune că vrea să plece iar peste hotare, să câștige un ban, dar până atunci se vede nevoit să apeleze la oamenii darnici.

Executorul judecătoresc Petru Chirtoacă a refuzat să comenteze cazul Gurgurov. „Nimeni nu are dreptate, deoarece instanța de judecată încă nu a emis o decizie în acest sens”, ne-a declarat la rândul său avocatul Roger Gladei, specializat în domeniul financiar bancar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării