main logo
1957

O familie din Leordoaia a pus pe roate o afacere cu lemn

Pentru unele afaceri, pandemia de COVID-19 a însemnat pierderi imense, iar pentru altele a fost o ocazie de a se dezvolta.

O familie din Leordoaia a pus pe roate o afacere cu lemnFoto: publika.md

Familia Nicoriuc din satul Leordoaia, raionul Călăraşi, a pus pe roate o afacere cu lemn, după ani buni petrecuţi peste hotare. Recent au primit şi un grant de 80.000 de lei, care a acoperit o parte din investiţia în utilaje, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

"A fost foarte greu începutul, au fost încercări şi provocări foarte mari. Nu am învăţat la şcoală, nu am studii în domeniu, de fapt, sunt profesor de educaţie fizică. Cel mai mare obiect, cel mai masiv, a fost o uşă la biserică, de trei metri şi ceva înălţime", a menţionat Sergiu Nicoriuc, lemnar.

Soţia lui Sergiu promovează afacerea pe reţelele de socializare: "Chiar am fost foarte mulţumiţi de reacţia oamenilor, că în timpul pandemiei lumea foarte mult a rămas blocată în case şi a început cu reparaţii, iar noi am fost ca un colac de salvare, fiindcă foarte multă lume căuta mese, scaune, uşi, diferite lucrări decorative, vaze".

Utilajele folosite pentru prelucrarea lemnului sunt procurate din Statele Unite ale Americii.

"Cele mai solicitate la moment sunt uşile pentru beci, căci facem un stil aparte, ceva deosebit, şi mesele, scaunele, tot ce ţine de exterior, pentru foişoare, pentru terase, pentru grădini", a declarat Natalia Nicoriuc, locuitoare a satului Leordoaia, raionul Călăraşi.

Pentru a rezista în timp şi intemperiilor, lucrările sunt confecţionate din lemn de frasin şi stejar. O uşă pentru beci cu modele tradiţionale ajunge să coste 15.000 de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării