main logo
1744

O expoziție inedită va fi vernisată la Muzeul Național de Artă

La Muzeul Național de Artă al Moldovei, pe data de 8 august, ora 16:00, va avea loc vernisajul expoziției Sensitive Data 47.0227 N 28.8353 E. Este vorba de o expoziție care, potrivit organizatorilor, explorează „legătura afectivă dintre Chișinău și locuitorii săi prin interpretarea artistică a informațiilor și datelor despre teme esențiale pentru oraș”.

O expoziție inedită va fi vernisată la Muzeul Național de ArtăFoto: știri.md

Astfel, șase instalații de artă digitală și new media vor construi o experiență multisenzorială care apelează la toate simțurile principale - văz, auz, miros, gust și atingere - pentru a crea un canal emoțional între informație și percepția publicului, transmite Știri.md.

„Proiectul își propune să atragă atenția spre componentele narative și afective posibile în discursul actual despre date statistice și analiza informației. Miza este explorarea mecanismelor prin care datele brute pot fi traduse în experiențe afective care să medieze relația dintre chișinăuieni și oraș.

Expoziția este produsă de Ofnow, o platformă colaborativă din București care creează lucrări multimedia, audiovizuale sau imersive, instalații de sunet și lumină, artă generativă și alte forme de expresie ale interacțiunii omului cu prezentul. Lucrările, realizate de Dorin Cucicov, Bogdan Ștefănescu și Alina Rizescu, pornesc de la date despre calitatea aerului, mobilitate, locuire, sunet sau proveniența alimentelor. Instalațiile creează un dialog între vizitator și oraș ca entitate vie, colectivă, cu care avem un schimb continuu și personal de informație”, se arată în comunicat.

Expoziția va putea fi vizitată până la 1 septembrie, de marți până duminică, în orarul de vizitare al Muzeului Național de Artă al Moldovei, intervalul 10:00-18:00.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării