main logo
1035

O expoziție dedicată poeților Ion Hadârcă și Andrei Strâmbeanu, organizată la BNRM

Documente din colecțiile Bibliotecii Naționale ce prezintă momentele importante rămase în conștiința românilor basarabeni din viața și activitatea poeților Ion Hadârcă (75 de ani de la naștere) și Andrei Strâmbeanu (90 de ani de la naștere) sunt expuse, din 1 august, în cadrul unei expoziții în blocul central al bibliotecii.

O expoziție dedicată poeților Hadârcă și Strâmbeanu, organizată la BNRMFoto: BNRM

Într-un comunicat de presă, Biblioteca Națională menționează că atât poeții Ion Hadârcă și Andrei Strâmbeanu, cât și operele lor „au rămas mărturie a zbuciumului pentru adevărul istoric, fiind printre cei care au marcat Istoria neamului românesc în Basarabia postbelică”, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În expoziție se regăsesc atât operele scriitorilor, cât și documente ce reflectă rolul mișcării de rezistență și renaștere națională, evoluția evenimentelor în timp, impactul acestor personalități asupra societății.

Sunt expuse circa 120 de documente (monografii, albume, ediții periodice, fotografii din colecția Agenției Naționale a Arhivelor), sistematizate în 3 compartimente: Mișcarea de renaștere națională: crâmpeie de amintiri, Ion Hadârcă, „... poetul arderii totale” și Andrei Strâmbeanu, „omul uitat de ani...”.

Expoziția  poate fi vizitată la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, blocul central, spațiul expozițional etajul II, până pe 20 septembrie.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării