main logo
932

O expoziţie de pictură a copiilor, vernisată la Biblioteca Naţională

În contextul Zilei Internaționale a Copilului, peste 40 de elevi de la liceele „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici” și ”Ginta Latină” din Capitală și-au etalat lucrările în cadrul expoziției ”Loc de joacă pentru visul meu”, care a fost vernisată la Biblioteca Națională.

O expoziţie de pictură a copiilor, vernisată la Biblioteca Naţională

Directorul adjunct al Liceului Teoretic ”Ion și Doina Aldea –Teodorovici”, Lily Prisăcaru, a menționat că evenimentul se află la cea de-a XVI-a ediție, iar expoziția cuprinde 54 de lucrări executate în diverse tehnici, lucrări grafice cu caracter decorativ și, mai nou, lucrări de ceramică, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

”Scopul acestei expoziții este de a promova valorile artistice a creației elevilor, oferindu-le posibilitatea de a-și manifesta talentul și aptitudinile artistice”, a precizat Lily Prisăcaru.

La rândul său, sculptorul Valentin Vârtosu, profesor la Liceul Teoretic „Ion şi Doina Aldea-Teodorovici”,  a afirmat că expoziția a devenit o tradiție. 

”Mă bucur foarte mult că în anul curent am reușit să expunem și lucrări de ceramică, pe care le-am așezat în rame, alături de cele de pictură și grafică. În Sala de artă a Bibliotecii Naționale și-au expus lucrările artiști plastici consacrați și este o bucurie pentru noi să venim aici cu lucrările elevilor noștri, expoziția fiind pentru ei o platformă de afirmare. Prin simplitatea interpretării, caracteristicile individuale și viziunea artistică inedită, viitorii artiști plastici vor satisface așteptările celor mai rafinați iubitori de artă”, a subliniat Valentin Vârtosu.

La rândul său, directorul Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, a subliniat că instituția găzduiește această expoziție din 2010. 

”În această sală noi educăm viitorii artiști plastici. Expoziția ”Loc de joacă pentru visul meu” este o explozie de culoare, bucurie și joc, creată de elevii din clasele cu profil de Artă plastică, coordonați cu multă dăruire de către profesorii Lily și Mihai Prisăcaru, Valentin Vârtosu, Zinaida Pavlov, Minodora Ciobanu și Zinaida Ursu. Sper ca evenimentul să aibă continuitate”, a mai spus Elena Pintilei.

Expoziția va fi deschisă pe parcursul lunilor iunie-iulie.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării