main logo
1706

O delegație din România, în vizită de lucru la Serviciul Vamal

Directorul Serviciului Vamal, Alexandru Iacub, s-a întâlnit cu o delegație din partea Asociației Naționale Profesionale a Lucrătorilor Vamali din România, aflată într-o vizită în Republica Moldova, în perioada 4-7 octombrie curent. La întrevedere a participat și reprezentantul Misiunii Înalților Consilieri UE (EUHLAM), Dorel Fronea.

O delegație din România, în vizită de lucru la Serviciul VamalFoto: Customs.gov.md

Din delegație au făcut parte conducători ai birourilor vamale de frontieră, birouri vamale de interior, precum și foști angajați ai autorității vamale române, transmite Știri.md.

Directorul Serviciului Vamal, Alexandru Iacub, a salutat prezența delegației române la Chișinău, subliniind faptul că „cooperarea vamală moldo-română este în continuă ascensiune, iar expertiza și experiența colegilor români este extrem de valoroasă, în contextul procesului de pre-aderare la Uniunea Europeană”.

Întrevederea a servit drept prilej pentru realizarea unui schimb de informații și familiarizarea cu activitatea Serviciului Vamal, domeniile de competență, prioritățile instituționale, dar și stabilirea relațiilor de cooperare pe arii de interes comun.

La rândul lor, reprezentanții Asociației au mulțumit pentru primirea călduroasă și pentru oportunitatea de dialog, fiind exprimat interesul de a stabili un parteneriat de colaborare, care să faciliteze interacțiunea între funcționarii vamali din ambele autorități, dar și între organizațiile din sectorul asociativ, în scopul promovării prestigiului profesiei de funcționar vamal și a imaginii instituționale.

Pe perioada vizitei, delegația română a vizitat mai multe posturi vamale de frontieră, precum și Muzeul Serviciului Vamal al Republicii Moldova și Galeria colecțiilor „Petru Costin”, care găzduiește un număr impresionant de colecții unicale. Fondatorul Muzeului Serviciului Vamal, colonelul Petru Costin, a desfășurat un tur informativ, fiind prezentate aspecte ce țin de istoria formării autorității vamale și a familiarizat oaspeții cu colecțiile care cuprind o mare varietate de obiecte din arheologie, etnologie, filatelie, istorie, numismatică, tehnologie, heraldică ș.a.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării