main logo
522

O delegaţie a MAI al Moldovei participă la o conferință în SUA

O delegaţie a MAI al Moldovei, din care fac parte secretarul de stat Dorin Purice, şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari, şi alţi reprezentanţi MAI, participă la Conferinţa Asociaţiei Internaţionale a Directorilor instituţiilor de instruire în domeniul de aplicare a legii, care se desfăşoară în oraşul Boston, SUA.

O delegaţie a MAI al Moldovei participă la o conferință în SUAO delegaţie a MAI al Moldovei participă la o conferință în SUA.

Evenimentul este organizat în scopul consolidării relațiilor dintre instituțiile de instruire în domeniul de aplicare a legii, în vederea dezvoltării statului de drept eficient și durabil. De asemenea, în cadrul Conferinței  au fost abordate subiecte despre proceduri eficiente și soluții practice pentru îmbunătăţirea pregătirii de specialitate a angajaților din cadrul instituțiilor de forță, vizând domeniul de aplicare a legii și aplicarea standardelor de justiție penală, transmite Știri.md.

Totodată, pe parcursul reuniunii  reprezentanții MAI au menționat despre importanța elaborării unei curricule și programului de priorități pentru evoluția în carieră a femeilor din sistemul de aplicare a legii.

Conferinţa întruneşte anual reprezentanţi din 81 de state şi oferă un program de ateliere pentru a prezenta un şir de obiective de formare, standarde de angajare şi instruire a personalului în domeniul de aplicare a legii în rândul ofiţerilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării