main logo
5160

O decizie de confiscare a bunurilor lui Filat, neexecutată până acum

În anul 2016, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a dispus ca bunuri ce aparțineau fostului premier Vlad Filat, imobile și cote sociale, să fie plasate sub confiscare specială. Suma acestor bunuri se ridică la peste 472,5 milioane de lei.

O decizie de confiscare a bunurilor lui Filat, neexecutată până acumFoto: știri.md

De atunci au trecut cinci ani, decizia însă așa și nu a fost executată. Această avere a lui Vlad Filat rămâne, în continuare, sub sechestru. Informația e confirmată pentru Agora de Serviciul Fiscal de Stat (SFS), transmite Știri.md.

„Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, conform titlului executoriu din 11 noiembrie 2016, a dispus aplicarea măsurii de siguranță sub formă de confiscare specială față de bunurile imobile și cotele sociale puse sub sechestru, care aparțin lui Vlad Filat cu drept de proprietate sau contravaloarea bănească a remunerării ilicite primite de Vlad Filat în sumă totală de 472.537.568 de lei”, notează SFS.

Decizia de la finele anului 2016 a fost remisă spre executare către executorul judecătoresc Oleg Ungureanu. Însă, până în prezent, aceasta nu a fost executată.

Este de menționat că, conform prevederilor Codului de executare al Republicii Moldova, executarea hotărârilor privind confiscarea se asigură de către executorii judecătorești. Prin urmare, obligația îndeplinirii deciziei din 2016 revine judecătorului Oleg Ungureanu.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării