main logo
378

O companie moldovenească de transport de mărfuri s-a plâns la CtEDO

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a pronunțat, astăzi, decizia în cauza PFC Ștefsotra SRL v. Republica Moldova.

O companie moldovenească de transport de mărfuri s-a plâns la CtEDO

Invocând Articolul 6 § 1 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale și Articolul 1 din Protocolul 1 la Convenție, societatea reclamantă s-a plâns în fața Curții că instanțele de judecată nu ar fi aplicat prevederile cu privire la termenul de prescripție într-un litigiu inițiat împotriva Asociației Internaționale a Transportatorilor Auto din Moldova și că nu au obligat-o pe cea din urmă să prezinte copii ale actelor de constatare cu referire la presupusele nereguli comise de ea la transportarea mărfurilor sub acoperirea Carnetelor TIR, transmite Știri.md cu referire la Bizlaw.md.

Societatea reclamantă nu a răspuns solicitărilor Curții de a prezenta observații în favoarea susținerii poziției sale din cerere.

În aceste circumstanțe, Curtea a concluzionat că societatea reclamantă nu mai intenționează să-și mențină cererea în fața sa. 

În plus, în conformitate cu Articolul 37 § 1, Curtea nu a găsit nici o circumstanță specială referitoare la respectarea drepturilor omului garantate de către Convenție și Protocoalele sale care ar justifica necesitatea continuării examinării acestei cauze. 

Din aceste motive, Curtea, în unanimitate, a decis să radieze cererea de pe rol.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării