main logo
724

O companie germană a venit cu daruri pentru sute de copii din Moldova

De Crăciun, compania germană „DRÄXLMAIER” împreună cu parteneri a oferit în dar haine și dulciuri pentru sute de copii și familiile lor.

O companie germană a venit cu daruri pentru sute de copii din Moldova

Aproape șapte tone de cadouri au fost aduse din țara lui Goethe, în cadrul unei campanii de strângere de fonduri, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

Familia Musteață crește patru copii. Soții spun că grupul „DRÄXLMAIER” le-a creat magia sărbătorilor de iarnă. Ei au primit în dar haine calde pentru toți copiii, pe care-i îngrijesc, dar și dulciuri.

„Avem patru copii în plasament. Azi este ziua cadourilor. Le mulțumim din suflet pentru că ne-au invitat și ne-au dat cadouri. Copiii sunt bucuroși și noi, ca părinți, suntem bucuroși și le mulțumim din suflet,” a spus Rodica Musteață.

„Ne ocupăm cu copiii, aceasta este misiunea noastră, ne-am luat acest angajament și suntem surprinși, bucuroși de faptul că compania are grijă de noi,” a adăugat Mihail Musteață.

De cadouri – îmbrăcăminte pentru femei și bărbați, cât și lenjerie de pat, cuverturi și pături s-au bucurat nu doar familiile cu mulți copii, dar și mai multe centre sociale din nordul țării.

„Ne vor fi și ne sunt foarte utile bunurile pe care le-am primit astăzi și urmează să fie repartizate familiilor care sunt beneficiari în cadrul asociației, familii social vulnerabile și minorități etnice care au o situația familiară nesatisfăcătoare și au nevoie de aceste bunuri,” a declarat Ariadna Goia, președinte AO „Youth Roma’s Voice”.

„Noi dirijăm cu un centru de plasament pentru victimele violenței în familie. Victimele vin pentru o perioadă de 3 luni în centru și uneori, sunt fugărite de soț sau concubin fără haine, fără nimic. Iată de ce, aceste haine sunt binevenite pentru ele și copiii lor,” a spus Simion Sîrbu, președinte AO „Artemida”, director centrul maternal ”Ariadna”.

Ideea de a colecta daruri a luat naștere în cadrul companiei  „DRÄXLMAIER” din Germania, care respectă tradiția de mai bine de 20 de ani.

„Sunt haine pentru copii, femei, bărbați și lengerie de pat, astfel încât, să dăruim un pic de căldură celor care cu adevărat au nevoie de ea. 

Grupul Draxlmaer fiind o companie de familie, dorim să transmitem mai departe acest spirit al dăruinței și oamenii să primească acel dar de care au mare nevoie,” a menționat Natalia Grosu-Curocica, specialist Relații Publice, Compania „DRÄXLMAIER”.

Din 2007, grupul „DRÄXLMAIER” donează anual, haine și lenjerie de pat pentru persoanele nevoiașe din Republica Moldova.

„Sunt bucuroasă de faptul că colaborăm cu DRÄXLMAIER deja de 10 ani. Este un lucru sincer, calitativ, oamenii cu care lucrăm sunt profesioniști, datorită cărora putem să ajutăm nevoiașilor,” a spus Olga Sciogolev, președinte AO Uniunea Femeilor pentru Drepturile Copiilor „Lariola”.

„Cred că toți lucrează foarte eficient, începând de la cei care adună aceste lucruri, le încarcă, le transportă, iar aici noi avem grijă că bunurile să ajungă la beneficiari,” a adăugat Iurii Lobeev, președinte AO „Centrul protecției auzului”.

Grupul „DRÄXLMAIER” este furnizor internațional de cablaje pentru automobile, cu mai mult de 60 de fabrici, în peste 20 de țări. La Bălți, „ DRÄXLMAIER” a ajuns în 2007 și are deschise până în prezent două fabrici.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării