9 iul, 2019 14:13
186
0
O companie bulgară va realiza un proiect investițional în Transnistria
9 iul, 2019 14:13
186
0

Compania bulgară "Ecoresource Engineering" implementează în Transnistria un proiect investiţional pentru reciclarea producţiei metalurgice.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul guvernului autoproclamatei RMN, un contract privind efectuarea investiţiilor şi acordarea unui regim preferenţial investiţional a fost semnat în ajun de şeful cabinetului de miniştri, Alexandr Martînov, şi directorul executiv al companiei bulgare, Stanislav Todorov.

Potrivit investitorului, echipamentul care a fost deja instalat pe teritoriul Uzinei Metalurgice de la Rîbniţa (UMM) permite fărâmiţarea zgurii în pietriş de anumite fracţii şi extragerea metalelor rămase prin modalitate magnetică, transmite Știri.md.

"Aceasta este o producţie fără deşeuri, care permite producerea atât a materiilor prime pentru uzina metalurgică, cât şi a materiilor prime pentru construcţia drumurilor", a spus Todorov.

Potrivit directorului agenţiei de investiţii, Andrei Betanov, în Transnistria nu a mai fost folosită o asemenea tehnologie, dar aceasta este cunoscută şi aplicată în lume. 

El consideră că reciclarea reziduurilor va avea un efect ecologic mai mare în activitatea uzinei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter