main logo
316

O companie bulgară va realiza un proiect investițional în Transnistria

Compania bulgară "Ecoresource Engineering" implementează în Transnistria un proiect investiţional pentru reciclarea producţiei metalurgice.

O companie bulgară va realiza un proiect investițional în Transnistria

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul guvernului autoproclamatei RMN, un contract privind efectuarea investiţiilor şi acordarea unui regim preferenţial investiţional a fost semnat în ajun de şeful cabinetului de miniştri, Alexandr Martînov, şi directorul executiv al companiei bulgare, Stanislav Todorov.

Potrivit investitorului, echipamentul care a fost deja instalat pe teritoriul Uzinei Metalurgice de la Rîbniţa (UMM) permite fărâmiţarea zgurii în pietriş de anumite fracţii şi extragerea metalelor rămase prin modalitate magnetică, transmite Știri.md.

"Aceasta este o producţie fără deşeuri, care permite producerea atât a materiilor prime pentru uzina metalurgică, cât şi a materiilor prime pentru construcţia drumurilor", a spus Todorov.

Potrivit directorului agenţiei de investiţii, Andrei Betanov, în Transnistria nu a mai fost folosită o asemenea tehnologie, dar aceasta este cunoscută şi aplicată în lume. 

El consideră că reciclarea reziduurilor va avea un efect ecologic mai mare în activitatea uzinei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării