main logo
549

O clădire din centrul Chișinăului va purta numele maestrului Eugen Doga

Un Centru cultural care va purta numele maestrului Eugen Doga va fi amplasat în centrul Chișinăului.

O clădire din centrul Chișinăului va purta numele maestrului Eugen Doga

Despre asta a vorbit ieri primarul Ion Ceban în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC), transmite Știri.md. 

"Clădirea abandonată, cu suprafața de 228 mp de la intersecția str. Vasile Alecsandri – Veronica Micle, va prinde viață și va fi în gestiunea Direcției Cultură. 

Inițial, va fi efectuată expertiza tehnică a clădirii, ulterior vom elabora proiectul și vom prevedea suma financiară din bugetul municipal. Vom solicita și suportul Ministerului Culturii.

Maestru Eugen Doga nu este doar o valoare a Chișinăului, nu este o valoare doar a Republicii Moldova, este o valoare universală. Este unul dintre cei mai apreciați compozitori ai sec XX. 

În 2022 marele compozitor Eugen Doga împlinește 85 de ani de la naștere, când ne propunem să organizam și să dedicăm mai multe evenimente culturale în numele maestrului.

Prin crearea Centrului Cultural „Eugen Doga” vom asigura suportul pentru tinerele talente în dezvoltarea educației muzicale, estetice și colecționarea patrimoniului de creație al lui Eugen Doga.

Vrem ca maestrul să aibă posibilitatea să se bucure de acest spațiu cultural fiind în viață", a menționat Ceban.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării