main logo
459

O casă din Cahul, mistuită de flăcări din cauza neatenției

Ieri, 19 ianuarie, în jurul orei 19:00 a izbucnit incendiul într-o casă de locuit din satul Colibași, raionul Cahul.

O casă din Cahul, mistuită de flăcări din cauza neatenției

Primii au intervenit pompierii voluntari ai Serviciului Intercomunitar Colibași-Vadul lui Isac - Brînza, care s-au deplasat cu autospecială de intervenție, la fața locului deplasându-se și un echipaj al DSE Cahul cu un efectiv de 4 persoane, transmite Știri.md cu referire la ziuadeazi.md.

În circa jumătate de oră, pompierii și voluntarii reușesc să localizeze și să lichideze incendiul, nici o persoană nu a avut de suferit.

„Datorită intervenției operative și antrenării pompierilor voluntari, care constituie forța primară de intervenție din localitate, focul nu a căpătat răspândire” ne-a declarat locotenent major Gheorghe Hanganu, DSE Cahul.

Totodată, pe  pagina sa de Facebook, Ion Dolganiuc, primarul satului Colibași, a specificat care ar fi fost cauzele incendiului: „Neglijența, focul nesupravegheat - toate urmare a consumului de alcool. Intervenția promptă a pompierilor voluntari, împreună cu echipa de pompieri și salvatori a Direcției Situații Excepționale Cahul a localizat și lichidat incendiul care putea fi de proporții, minimalizând pierderi materiale. Victime și răniți nu sunt..”.

Totodată, domnul Dolganiuc face apel la mobilizare și implicare în cadrul Serviciului de Pompieri Voluntari din localitate.

Menționăm că Serviciul de Pompieri Voluntari a fost creat în cadrul unui proiect intercomunitar, anul trecut acest serviciu a fost dotat și cu o autospecială pentru intervenții.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării