main logo
518

O campanie de sprijinire a victimelor torturii va fi organizată la Chișinău

Centrul de Asistență Juridică, Psihologică și Reabilitare a Victimelor Torturii din Chișinău va participa la campania desfășurată pentru sprijinul persoanelor care au avut de suferit în urma torturii.

O campanie de sprijinire a victimelor torturii, organizată la Chișinău

În cadrul acțiunilor, mai multe subdiviziuni ale centrului vor semna un acord de colaborare cu Oficiul Avocatul Poporului, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Campania va fi organizată de către Oficiul Avocatul Poporului în perioada 25-29 iunie. Angajații Centrului vor participa la flashmob-ul solidarității împotriva torturii, desfășurat la Chișinău la data de 26 iunie, ora 20:30.

Totodată, centrele nou create (Chișinău, Tiraspol, Comrat) vor semna un acord de colaborare cu Oficiul Avocatul Poporului. Documentul vizează implementarea acțiunilor de prevenire a fenomenului torturii în Republica Moldova. În acest sens, vor fi depuse eforturi comune pentru oferirea asistenței juridice victimelor torturii și rudelor acestora. La fel, va fi acordată consiliere psihologică și implementate mai multe programe individuale de reabilitare.

Centrele de Asistență Juridică, Psihologică și de Reabilitare a Victimelor Torturii sunt deschise în cadrul proiectului „Toți împreună vom spune NU torturilor în Moldova: societatea civilă împotriva torturii", implementat de Institutul pentru Democrație (Comrat), în parteneriat cu Institutul Național al Femeilor din Moldova (Chișinău) și Centrul Media pentru Transnistria (regiunea transnistreană), cu suportul Uniunii Europene.

Pentru asistență psihologică sau asistență juridică primară, victimele torturii se pot adresa la următoarele adrese: Chișinău – str. București 71 (Tel. 067203040); Comrat – str. Tretiacova 21/3 (Tel. 078899110); Tiraspol – str. Șevcenko 12/12 (Tel. 077973007).

Proiectul este implementat cu suportul financiar al Uniunii Europene. Coordonatorul acestuia este Institutul pentru Democrație - organizație publică înregistrată oficial la Ministerul Justiției al Republicii Moldova în ianuarie 2007.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării