main logo
9500

O biserică din municipiul Chișinău a aderat la Mitropolia Basarabiei

Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din comuna Ciorescu, municipiul Chișinău, a aderat la Mitropolia Basarabiei. Informația a fost confirmată de Ioan Marian, protopop de Orhei, responsabil de aderarea la Mitropolia Basarabiei.

O biserică din municipiul Chișinău a aderat la Mitropolia BasarabieiFoto: Victor Pogor/Zdg.md

Potrivit protopopului de Orhei, consilierii bisericii, autoritățile publice locale, directorii de instituții și numeroși credincioși au salutat demersul în frunte cu preotul paroh Vasile Stamati, întocmind un proces-verbal „cu sute de semnături întru susținerea acestui eveniment istoric”, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Știri.md amintește că Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a lansat un apel către toți preoții care au părăsit Mitropolia Moldovei, aderând la Mitropolia Basarabiei, cu un îndemn la pocăință.

„Vă chemăm acum, nu doar să meditați asupra greșelilor comise, ci să vă pocăiți profund și să reveniți în sânul Bisericii. Așa cum învățăturile părintești ne îndeamnă, pocăința este singura cale spre reabilitarea spirituală și reintegrarea în comunitatea credincioșilor”, se arată în mesajul Mitropolitului Vladimir.

De menționat că, de la începutul invaziei rusești în Ucraina, zeci de preoți din R. Moldova au trecut de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării