28 dec, 2020 13:13
795
0

O basarabeancă stabilită în Veneţia şi-a deschis o afacere inedită

28 dec, 2020 13:13
795
0

O basarabeancă stabilită în Veneţia şi-a deschis o afacere inedită împreună cu soţul ei italian.

O basarabeancă stabilită în Veneţia şi-a deschis o afacere inedită

Ei sunt singurii care fac bijuterii din bucăţi de meteorit şi sticlă de Murano, iar afacerea lor a prins viaţă datorită curajului şi determinării de care au dat dovadă, transmite Știri.md cu referire la TvrMoldova.md.

"E o bucăţică de sticlă de Murano, iar acestea sunt mici fragmente de meteoriţi", spune Ecaterina Adam.

Ecaterina Adam s-a mutat în Italia acum 13 ani. A luat această decizie pentru că în Republica Moldova nu reuşea să-i asigure fiicei sale un trai decent, chiar dacă avea două locuri de muncă. Ideea de a face bijuterii din bucăţi de meteorit i-a venit soţului ei pasionat de cosmologie. La început, au bătut la uşile mai multor ateliere din Veneţia, dar nimeni dintre artizanii la care au apelat, nu i-a ajutat să-şi pună planul în aplicare pentru că erau sceptici că acesta ar putea avea succes.

"Erau interesaţi mai mult de meteorit şi voiau să-l ţină în mână decât la ce le spuneam. Ne ziceau să schimbăm materialul", spune femeia.

Cei doi soţi nu au renunţat însă la ideea lor de afaceri, iar curajul şi entuziasmul i-au determinat să încerce să confecţioneze singuri bijuterii din sticlă de Murano şi meteoriţi.

"Foarte mult timp nu a ieşit nimic, desigur, pentru că sticla de Murano este foarte capricioasă, se spărgea la răcit, pentru că sticla trebuie şi răcită", a spus aceasta.

Chiar dacă nu au studii în domeniu, au reuşit să deprindă meseria de bijutier după numeroase experimente.

"Încă de la orele de educaţie tehnologică brodam, croşetam, împleteam. Bunica mea era croitoreasă, o femeie extraordinară. Manualitatea o aveam încă de atunci", a menționat Ecaterina.

Trezeşte mult interes şi modul în care cei doi soţi găsesc meteoriţii de care au nevoie. De fapt, e o întreagă aventură. Soţul Ecaterinei vânează aceste corpuri cereşti de pe acoperişul casei cu ajutorul unui telescop.

"Ei scot calcule din acele filmări şi încearcă să caute locul unde a căzut. Am mers şi noi odată, cred că era în 2016, am ajuns până în Germania, dar nu am găsit nimic, au găsit alţii din urma noastră, pentru că probabil am greşit locul", susține moldoveanca.

Deocamdată, Ecaterina şi soţul ei italian sunt singurii care fac şi vând asemenea bijuterii.

"Când le propui bijuteria cu meteoriţi şi le zici că uite, iubita are ocazia să poarte o bucăţică microscopică de spaţiu, rămân miraţi toţi, desigur", a mai spus Ecaterina.

Acum cei doi soţi sunt ajutaţi de un cuplu. Ei vor să-şi extindă afacerea, oprită momentan din cauza crizei provocate de COVID-19.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter