main logo
762

O ambulanță dotată din Nisporeni, înlocuită cu una de tip vechi

O ambulanță bine dotată din cadrul „Centrului de Medicină Urgentă Prespitalicească” din Grozești, localitatea de baștină a fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, a fost retrasă și înlocuită cu alta de tip vechi.

O ambulanță dotată din Nisporeni, înlocuită cu una de tip vechi

Despre acest caz relatează deputatul blocului ACUM, Ion Terguță, care spune că responabil de retragerea ambulanței ar fi un fost deputat PDM, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

„Ieri am fost la Grozești. Am aflat, însă, că o ambulanță din cadrul „Centrului de Medicină Urgentă Prespitalicească” din sat, una foarte bine dotată, a fost retrasă și înlocuită cu o „covată” din secolul trecut. 

Ca și efect, în mod logic, oamenii din sat, dar și din preajmă, sunt revoltați pe guvern, pe Ministerul Sănătății. 

Am discutat astăzi cu doamna ministru Ala Nemerenco și am aflat că Centrele de Medicină Urgentă Prespitalicească, și implicit ambulanțele, se află în gestiunea Centrului Național de Medicină Urgentă Prespitalicească, instituție autonomă, condusă de Boris Golovin (fost deputat PD). 

Deci, responsabil de retragerea ambulanței de la Grozești este Partidul Democrat”, spune Ion Terguță.

Potrivit deputatului, „acest incident convine de minune președintelui consiliului raional Nisporeni, Ghenadie Verdeș, tot el și candidat pentru funcția de deputat din partea PD.”

„D-le președinte de raion, nu fiți laș, explicați situația și restituiți oamenilor ambulanța. Sau asumați-vă public decizia în interiorul partidului, așa cum este corect să o facă o persoană în calitatea pe care o aveți”, a adăugat Terguță.

În același context, Terguță a ținut să menționeze detalii din campaniile electorale pe care le desfășura în Nisporeni.

„În campania electorală din iarna trecută am trecut cu greu peste „Jurassic Park”-ul din centrul orașului Nisporeni. Știam, și eram conștient, că Plahotniuc s-a ascuns în spatele copiilor în speranța de a le corupe părinții. 

Știam că e un pas riscant să încerc să contest organizarea lui în campanie electorală și mai ales gratuitatea oferită publicului. 

Lașitatea acestui concurent, dar și partid, s-a manifestat și prin punerea pe umerii cetățenilor a miliardelor furate, dar si prin utilizarea „fără număr” a resurselor administrative. 

Cât face doar decizia de guvern, prin care concurentul Plahotniuc primește 36 milioane de lei, pe care le împarte fără jenă prin satele sărăcite”, spune deputatul.

„Utilizarea scuturilor umane ca și procedeu electoral, este o marcă înregistrată a Partidului Democrat”, a conchis Terguță.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării