main logo
1386

O alfel de carantină în raionul Glodeni: Pesta porcină a izolat un sat

Satul Cuhnești din raionul Glodeni a intrat în carantină acum câteva zile, a anunțat primarul localității Ion Cojocari.

O alfel de carantină în raionul Glodeni: Pesta porcină a izolat un satColaj: știri.md

După mai multe speculații, primarul a venit cu precizări în ceea ce ține de organizarea a două puncte de control, care au apărut la intrare și ieșire din sat, transmite Știri.md.

Potrivit lui, intrarea în carantină și posturile care se ocupă de dezinfectare nu au nimic comun cu pandemia de coronavirus.

„Tot mai des sunt solicitat să explic ce se întâmplă în localitatea Cuhnești, de ce este în carantină, iar la intrare și ieșire sunt amenajate puncte de dezinfectare și control unde poliția verifică automobilele.

Deci, așa cum o problemă nu vine de una singură, câteva zile în urmă într-o gospodărie din Cuhnesti a fost depistată pesta porcină africană, din acest motiv, conform procedurilor, localitatea intră în carantină pe o perioadă de 30-50 zile, totodată instalându-se 2 posturi de dezinfecție și control la intrare și ieșire din localitate. Posturile respective sunt supravegheate de Poliție și ANSA.

În concluzie, măsurile şi situația creată în satul Cuhnești nu au nimic cu COVID-19, și nu vor afecta alte localități”, a explicat primarul localității.

Sursa foto: Facebook/Ion Cojocari

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării