main logo
8163

O afacere cu îngheţată artizanală a fost dezvoltată cu ajutorul ODA

Valeria Avram este o tânără care împreună cu familia sa în anul 2022 a lansat o afacere de producere a îngheţatei artizanale.

O afacere cu îngheţată artizanală a fost dezvoltată cu ajutorul ODAFoto: realitatea.md

Antreprenoarea a adus în Moldova franciza italiană  „Gioelia”, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md

„Noi ne ocupăm cu producerea înghețatei artizanale, pe care o facem în fiecare dimineață. Înghețata nu este de ieri niciodată. Afacerea a început în familie, avându-i ca angajați pe mama, soțul și fratele. În prezent, avem nouă angajați și cred că în sezonul de vară echipa va fi în creștere”, susţine Valeria Avram.

Tânăra antreprenoare şi-a dezvoltat afacerea cu sprijinul financiar al Guvernului Republicii Moldova şi Uniunii Europene, prin intermediul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Femeia a accesat finanţare nerambursabilă în cadrul Programului PARE 1+1 în valoare de 250 mii lei şi Start pentru Tineri – 200 mii lei. 

„Datorită Programului PARE 1+1 am procurat utilajul de bază, care este mașina de produs înghețată și pasteurizatorul, fără de care nu am putea lucra zi de zi. În cadrul Programului Start pentru Tineri am procurat cuptorul în care producem torturile în perioada de iarnă. În plus, am achiziționat un aparat care produce frișca și îl utilizăm pentru diferite deserturi sau topping-uri”, spune antreprenoarea. 

Aurelia Avram este recunoscătoare pentru sprijinul acordat antreprenorilor de Uniunea Europeană şi Guvernul Republicii Moldova şi îndeamnă tinerii să nu ezită să aplice la programele de granturi disponibile. 

„Vreau să mulțumesc pentru suportul acordat și pentru că, datorită finanțatorilor  iarna avem un asortiment mai mare de prăjituri. Încurajez tinerii care nu dispun de investiții suficiente pentru afacere să aplice la ODA, pentru că sunt pași simpli de urmat. De asemenea, îi încurajez pe cei care lucrează peste hotare și vor să își deschidă o afacere acasă, sunt bineveniți, pentru că sunt programe care îi stimulează”, afirmă cu încredere Valeria Avram. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării