main logo
944

Numele sfânt al primului pui de lamă născut la Grădina Zoologică din Chişinău

La grădina zoologică din Capitală s-a născut primul pui de lamă. Femela a fost adusă pe lume acum trei luni, în data de 3 iunie, de Sfinţii Constantin şi Elena.

Numele sfânt al primului pui de lamă născut la Grădina Zoologică

Aşa că îngrijitorii i-au găsit uşor un nume:

"Noi am decis cu îngrijitorii să-i dăm numele de Elena", a declarat Olga Iuzvac, administratorul Grădinii Zoologice.

Până acum puiul de lamă a stat ascuns în grajd întrucât era prea mic şi slăbit. Animalul nu este pretenţios la mâncare. Pe lângă laptele matern, angajaţii de la zoo îl hrănesc şi pe el ca şi pe părinţii lui, cu tot felul de legume, transmite Ştiri.md cu referire la Publika.md.

"Respectiv legume mărunţite, morcov, sfeclă, varză, bostan, inclusiv mere. Îi place foarte mult această mâncare", a spus Olga Iuzvac, administratorul Grădinii Zoologice.

În trecut, la menajerie vieţuiau doar două lame - un mascul şi o femelă mult prea bătrână pentru a aduce pui pe lume. Aşa că Grădina Zoologică din Braşov ne-a oferit în dar două lame tinere, iar una dintre ele a născut.

Puiul de lamă nu va fi oferit la schimb pe alte specii de animale, întrucât administraţia menajeriei îşi doreşte să crească numărul de animale din colecţie.

Tot aşa se va întâmpla şi cu ceilalţi peste 20 de pui aduşi pe lume în acest an. E vorba despre patru pui de lup polar, doi canguri, un pui de taur maghiar, un râs şi mai multe păsări.

"Este binevenit când sunt animale noi, deoarece se înoieşte sângele. Când se întreţin unele şi aceleaşi animale se nasc pui bolnavi", a declarat Olga Iuzvac, administratorul Grădinii Zoologice.

Vizitatorii Grădinii Zoologice sunt încântaţi că pot admira în voliere noi vieţuitoare.

"Este minunat că la noi la menajerie apar pui. Probabil că e din cauza îngrijirii adecvate - alimentaţie, atenţie."

"Colecţia este foarte mare. Îmi place."

Administraţia menajeriei din Capitală spune că până la finele anului vor veni pe lume câţiva pui de maimuţe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării