main logo
370

Numărul vameșilor va fi dublat în perioada sărbătorilor de iarnă

În perioada sărbătorilor de iarnă, angajații Serviciului Vamal vor activa la capacitate maximă pentru a ușura circulația transfrontalieră.

Numărul vameșilor va fi dublat în perioada sărbătorilor de iarnăNumărul vameșilor va fi dublat în perioada sărbătorilor de iarnă

Astfel, va fi suplinit numărul personalului și a echipamentelor de verificare, precum și utilizarea tuturor pistelor de control, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare, transmite Știri.md

Numărul funcționarilor vamali va putea fi suplinit și din contul grupelor de intervenție, create la indicația conducerii instituției.

La maximum vor fi mobilizați și ofițerii antifraudă, care vor fi prezenți în post non-stop. Aceștia vor prelua documentarea fraudelor consemnate de inspectorii de la linia de control, pentru ca, aceștia din urmă să nu fie nevoiți să părăsească pista pentru a întocmi sesizările prevăzute de procedurile instituite.

Aceste acțiunile au fost propuse și autorităților din România și Ucraina, astfel încât formalitățile de vămuire să fie accelerate pe ambele părți ale frontierei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării