main logo
477

Numărul troleibuzelor şi autobuzelor care circulă în Capitală va fi redus

Începând de astăzi şi până la finele lunii august, numărul troleibuzelor şi autobuzelor care circulă pe străzile Capitalei, dar şi în suburbii, va fi redus.

Numărul troleibuzelor şi autobuzelor care circulă în Capitală, redusFoto: moldpres

Anunţul a fost făcut de conducerea Regiei Transport Electric Chișinău şi a Parcului Urban de Autobuze în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, comunică Știri.md cu referire la Moldpres.

Directorul Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a menţionat că, începând de astăzi, numărul troleibuzelor care vor ieşi pe linie va fi micşorat cu 8%, iar din data de 17 iunie, în Capitală vor circula doar 266 de troleibuze.

El a adăugat că cifra autovehiculelor care vor circula în Capitală în perioada estivală este mai mare decât anul trecut, deoarece a fost extinsă reţeaua de troleibuze.

Vitalie Copaci, șef al Î.M. „Parcul Urban de Autobuze", a specificat că tot de azi va fi micşorat cu 7 unităţi şi numărul autobuzelor care vor circula în sectoarele capitalei, dar şi în suburbii. „Numărul maşinilor va scădea cu încă două unităţi începând cu data de 17 iunie. Astfel, zilnic în Capitală vor circula 103 autobuze, comparativ cu 90, cât au fost pe linie în perioada de vară a anului trecut”, a spus Copaci.

În prezent, RTEC are în dotare 314 troleibuze. Întreprinderea municipală „Parcul urban de autobuze” deţine peste 100 de autobuze care circulă pe 21 de rute.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării