main logo
610

Numărul persoanelor care se vaccinează este în scădere: Ce spun medicii

Deşi numărul de cazuri de COVID-19 e în creştere, oamenii nu se grăbesc să se vaccineze. Medicii de la punctele mobile de imunizare se plictisesc în aşteptarea doritorilor, iar la Centrul Municipal de Vaccinare bate vântul.

Numărul persoanelor care se vaccinează este în scădere: Ce spun mediciiFoto: reuters.com

Potrivit statisticilor, în ultimele săptămâni numărul celor care se imunizează a scăzut cu 30 la sută, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

''- Johnson doriţi?
- Da, da!''

La troleibuzul care staţionează în diverse locuri din Capitală se vaccinează zilnic între 80 şi 130 de oameni. Oamenii spun că vor să-şi protejeze sănătatea.

''Ne-am vaccinat cu Johnson & Johnson, parcă ne simţim bine.''

''Să ne vaccinăm, suntem împreună cu soţia. Pentru siguranţa noastră şi a celor din jurul nostru, a celor ce ne înconjoară.''

''Pur şi simplu pentru siguranţa noastră. De virus să scăpăm. Poate o să scăpăm, nu ştiu...''

În suburbii, însă, punctul mobil este mai mult pustiu. Asistentele medicale spun că oamenii vin la imunizare după orele 16:00, când se întorc de la serviciu. Din cei 14.000 de locuitori ai oraşului Sângera, doar 3.000 sunt vaccinaţi complet. Medicii spun că numărul ar fi mai mare dacă autorităţile ar ţine cont de programul oamenilor de la sate.

''O prioritate e ca autobuzul să staţioneze de la orele 07:00. O oră mai matinală pentru a avea acces şi posibilitate populaţia care este la serviciu pentru că toată lumea este în cadrul muncii'', a menţionat Nina Reu, medic de familie, centrul sănătate publică Sângera.

Şi la Centrul Municipal de Vaccinare din Capitală vin tot mai puţini oameni. Unii vin să se informeze, alţii ca să nu aibă probleme la serviciu.

''Ne-au spus la serviciu că trebuie să ne vaccinăm ca să putem lucra mai departe. Eu cred că nu e o mare greşeală, e pentru sănătatea noastră. Dacă aş suferi şi eu de nişte boli serioase, nu m-aş vaccina.''

''Vreau să mă informez referitor la cât timp după ce te-ai infectat poţi să faci vaccin, doar asta.''

''Eu speram că COVID-ul se va termina, dar pentru că continuă să ne atace, am decis să mă vaccinez.''

Potrivit responsabililor de la Centrul Municipal de Vaccinare, numărul celor care se imunizează s-a redus cu o treime. Până acum, majoritatea se vaccinau ca să meargă în vacanţă.

''Persoanele vin mai puţine la vaccinare. Primordial vin la doza 2 de vaccin, la rapel. Persoanele care sunt încadrate în câmpul muncii şi au nevoie de certificat obligatoriu la serviciu'', a constatat Cristina Boclinca, medic coordonator la Centrul Municipal de Vaccinare.

De la începutul campaniei de vaccinare, aproape 32% din locuitorii Capitalei s-au imunizat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării