main logo
316

Numărul deceselor asociate gripei a ajuns la 20

Patru bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 32 și 69 de ani, au murit din cauza complicațiilor cauzate de gripă, în săptămâna 4-10 februarie.

Numărul deceselor asociate gripei a ajuns la 20

Victimele sunt din Chișinău, Ungheni, Taraclia, Strășeni, Briceni, Hâncești și Edineț și nu erau vaccinate împotriva gripei sezoniere. De la 1 octombrie, numărul deceselor asociate gripei a ajuns la 20 de cazuri, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că între 4 și 10 februarie, au fost înregistrate 366 de cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 78 confirmate de laborator. 

În 65 de cazuri s-a confirmat virusul A(H1N1) și în 13 cazuri – A(H3N2).

Autoritățile menționează că majoritatea deceselor au survenit din cauza că victimele, deși fac parte din categoria cu risc sporit de îmbolnăvire, nu s-au adresat după o doză de vaccin la medicul de familie.

Specialiștii recomandă populației să întreprindă toate măsurile de profilaxie și să respecte regulile de igienă, să se adreseze imediat la medic în cazul primelor simptome apărute, fără a recurge la autotratament.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării