main logo
769

Număr record de apeluri la 112: Serviciul cel mai solicitat de moldoveni

Serviciul de urgență 112 a înregistrat pe parcursul lunilor septembrie și octombrie curent un procent record de urgențe reale - 57%, situații în care a fost necesară intervenția imediată a serviciilor specializate.

Număr record de apeluri la 112: Serviciul cel mai solicitat de moldoveniFoto: Facebook

Potrivit informațiilor, media zilnică de apeluri reale recepționate în această perioadă reprezintă aproximativ 41.000 de apeluri, transmite Știri.md.

De cele mai multe ori, moldovenii au avut nevoie de ambulanță. De la începutul lunii octombrie până în prezent, Serviciul 112 a înregistrat o medie zilnică de 2.589 de cazuri medicale.

Afecțiunile de tract respirator cu suspecție la COVID-19, urmate de durerile abdominale, de cap sau de spate reprezintă problemele medicale semnalate cel mai frecvent la numărul unic de urgență.

Zilnic, Serviciul înregistrează peste 700 de apeluri ce raportează afecțiunile de tract respirator cu suspecție de COVID -19, astfel se atestă o creștere semnificativă în comparație cu lunile precedente.

Totodată, Serviciul de Poliție a fost solicitat de aproximativ 21% din totalul de urgențe. Cele mai solicitate intervenții sunt agresiunile, conflictele și accidentele rutiere.

Serviciul Pompieri este solicitat în medie de 17 ori pe zi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării