main logo
4567

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. La ce le poți folosi

Probabil că și tu ai auzit de tehnica de gătit în care nimic nu se irosește și se folosește totul „de la rădăcină la tulpină”. Și pentru că acest subiect a devenit din nou popular, nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi.

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi. La ce le poți folosiFoto: catine.ro

Cei mai mulți oameni știu de această tehnică din generație în generație. În vremea bunicilor era de neconceput să arunci orice parte dintr-o legumă, totul era folosit, transmite Știri.md cu referire la catine.ro.

Nu mai arunca cojile de la ceapă și usturoi

Ai mai jos mai multe beneficii ale păstrării cojilor de legume. Și deși poate părea ciudat, poți folosi și cojile de ceapă și usturoi, chiar în mai multe feluri.

Ceapa și usturoiul sunt probabil cele mai utilizate legume în toate bucătăriile lumii. Dar cei mai mulți dintre noi aruncă cojile exterioare ale acestora. Deși nu sunt mulți oameni care știu acest lucru, cojile de ceapă și usturoi sunt dense în nutrienți și au și o mulțime de întrebuințări casnice.

Sunt bogate în vitamine și minerale

Cojile exterioare de ceapă și usturoi oferă o sursă excelentă de vitamine A, C, E și numeroși antioxidanți. Coaja de ceapă este, de asemenea, o sursă bogată de flavonoide, în special quercetină, un puternic antioxidant și antiinflamator.

Cojile de la grăunții de usturoi au o cantitate mare de antioxidanți fenilpropanoizi care protejează inima și ajută la combaterea procesului de îmbătrânire, contribuie la creșterea imunității și la scăderea colesterolului.

Adaugă un plus de nutriție la supe și tocane

Cojile de ceapă și usturoi pot fi folosite pentru a adăuga un plus de nutriție la supe, tocane și atunci când se prepară supă de oase, atât de populară pentru beneficiile ei pentru sănătate. După ce sunt adăugate în procesul de gătire, acestea pot fi eliminate înainte de consum.

Cojile de usturoi sporesc savoarea grăunților

Păstrează usturoiul în coajă atunci când în prăjești. Stratul protector îți menține usturoiul moale în interior, în timp ce adaugă nutrienții sănătoși enumerați mai sus. Poți opta pentru o astfel metodă de gătire a usturoiului și atunci când faci mâncăruri care necesită coacere precum pui la cuptor cu cartofi și rozmarin.

Orez cu un conținut nutritiv mai mare

Pune câteva coji de ceapă când gătești orez pentru a adăuga vitamine suplimentare. Asigură-te că le lași să se infuzeze suficient pe măsură ce orezul se gătește. Pur și simplu îndepărtează-le înainte de a consuma orezul.

Pune coji de ceapă în pâine

Adaugă o linguriță de coajă de ceapă măcinată în aluatul de pâine de casă pentru a adăuga o aromă ușoară și nutrienți. Poți obține acasă o pâine foarte fragedă, cu arome care sunt adaptate preferințelor tale culinare.

Coaja de ceapă fiartă poate ameliora crampele musculare

Coaja de ceapă se fierbe timp de 10-20 de minute pentru a crea o infuzie. Mai apoi strecoară coajile și consumă apa obținută ca pe un ceai înainte de culcare pentru a ajuta la ameliorarea crampelor musculare.

Și pentru că ceapa este cheia multor rețete, dar sarcina de a o toca poate lăsa deseori ochii iritați și poate duce la o senzație de usturime în zona acestora, ai aici și un truc care să te scape de lacrimile atât de supărătoare.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării