main logo
854

Noul proprietar al Air Moldova intenționează ca în trei ani să dubleze flota de aeronave

Noul proprietar al companiei de stat "Air Moldova" intenţionează ca în trei ani să dubleze flota de aeronave, să majoreze numărul de piloţi şi de însoţitori de bord.

Noul proprietar al Air Moldova intenționează să dubleze flota

Despre aceasta a anunţat luni, în cadrul unui briefing, directorul companiei "Civil Aviation Group", Pomers Dzintars, relatează Știri.md cu referire la Infotag.

El a menţionat că are o vastă experienţă de activitate atât în întreprinderile aviatice de stat, cât şi în cele private.

"În Riga, am condus timp de 15 ani cea mai mare întreprindere aviatică din Letonia. Am participat la reorganizarea companiei naţionale, la aeroportul din Riga. Am fost membru al consiliului de administraţie al societăţii aeroportuare mondiale. Am o idee despre cum să obţin un rezultat economic maxim într-un timp scurt. O ţară mică este capabilă să aibă o flotă de succes şi profitabilă", a explicat el, adăugând că nu este prima dată când este invitat ca expert pentru consultări în companii reorganizate.

Directorul general al companiei româneşti "Blue Air", Marius Puiu, a reamintit că compania aeriană din Republica Moldova se alătură unei mari familii europene.

"Suntem recunoscători autorităţilor moldoveneşti pentru încrederea pe care ne-a acordat-o la achiziţionarea companiei "Air Moldova". Cu ajutorul echipei companiei dvs., intenţionăm să furnizăm servicii de transport aerian de cea mai înaltă calitate de la Aeroportul Chişinău. "Blue Air" are cu ce se mândri. Avem 30 de aeronave care zboară zilnic, iar personalul companiei depăşeşte 500 de specialişti. Suntem bucuroşi că putem continua să colaborăm cu fraţii noştri din Moldova", a spus întreprinzătorul român.

După cum am informat anterior, compania "Civil Aviation Group" SRL a fost desemnată la începutul lunii octombrie drept câştigătoare a concursului de privatizare "Air Moldova". Noul proprietar s-a angajat să plătească 1,2 mlrd. lei, din care 50 mil. lei vor fi alocate bugetului de stat, iar restul va merge pentru achitarea datoriilor companiei. "Civil Aviation Group" SRL a fost fondată la 23 august 2018 special pentru a participa la licitaţia pentru achiziţionarea "Air Moldova". Fondatorii săi sunt "Blue Air" din România (cea mai mare companie low-cost din România) şi doi cetăţeni moldoveni. "Blue Air" a devenit proprietarul a 49% din noua companie, în timp ce 51% aparţin cetăţenilor Republicii Moldova Serghei Melnic şi Andrei Ianovich - câte 25,5% fiecare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării